112-nieuws woensdag 27 juli: Treinen rijden weer na melding gaslek • Luchtballon maakt noodlanding

Hulpdiensten wachten de ballon op
Hulpdiensten wachten de ballon op © Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

22.00: Treinen rijden weer vanaf het Hoofdstation

Alle treinen van en naar het Hoofdstation in Stad rijden weer. Op last van de brandweer waren meerdere perrons afgesloten vanwege een mogelijk gaslek. Daarom reden er tijdelijk geen treinen tussen het Hoofdstation en Delfzijl, Eemshaven en Leeuwarden. Het is niet bekend wat de oorzaak van de gaslucht is geweest.

20.30: Inzittenden luchtballon komen met de schrik vrij

Een luchtballon heeft woensdagavond rond 20.30 uur een noodlanding moeten maken in een weiland bij Paterswolde, nadat de ballonvaarder bij de luchtverkeersleiding van Groningen Airport Eelde had aangegeven dat de ballon in problemen verkeerde. Door een nog onbekende oorzaak zou er een gat in de ballon zijn ontstaan, waarna de luchtballon rondcirkelde en op zoek moest naar een geschikte landingsplek. Die vond de ballonvaarder uiteindelijk ten oosten van Paterswolde, op een weiland vlak bij Landgoed Lemferdinge. Een politiehelikopter en een ambulance kwamen ter plaatse om hulp te verlenen, maar die bleek niet nodig. De vijf inzittenden kwamen met de schrik vrij.
Inzittenden luchtballon komen met de schrik vrij
Hulpdiensten op de plek waar de luchtballon landde
Hulpdiensten op de plek waar de luchtballon landde © Persbureau Meter

19.30: Geen treinen door inzet brandweer

De brandweer is op zoek naar een mogelijk gaslek op het Hoofdstation in Stad. Daardoor is een perron afgesloten. Treinverkeer is tot zeker 22.00 uur verstoord vanaf het Hoofdstation in de richtingen Delfzijl, Eemshaven en Leeuwarden.
Op het kaartje van NS is te zien dat eerder alle treinen van en naar Groningen eruit lagen.
Alle spoorlijnen liggen eruit
Alle spoorlijnen liggen eruit © NS

15.05: Automobilisten botsen op kruising N33/N362

Op de kruising N33/N362 bij Appingedam zijn woensdagmiddag twee automobilisten met elkaar in botsing gekomen. Beide bestuurders kwam met de schrik vrij. 'Er is geen sprake van letsel, wel van veel materiële schade', aldus een politiewoordvoerder.
De politie doet onderzoek naar hoe het ongeval kon gebeuren.
Politie op de plaats van het ongeval bij Appingedam
Politie op de plaats van het ongeval bij Appingedam © ProNews

12.50: Automobilist rijdt sloot in bij eenzijdig ongeluk Midwolde

Bij een eenzijdig ongeval op de N978 ter hoogte van Midwolde/Pasop, is woensdagmiddag een automobilist de sloot ingereden. Omdat de melding 'Auto te water' luidde, rukte de brandweer uit met onder meer een duikteam. Die inzet bleek niet nodig: de bestuurder kon zelfstandig uit de auto komen.
De automobilist werd in een ambulance gecontroleerd op verwondingen. De politie onderzoekt de toedracht.
Hulpdiensten ter plaatse in Midwolde/Pasop
Hulpdiensten ter plaatse in Midwolde/Pasop © Persbureau Meter

10.20: Geen wapen aangetroffen in Leek na melding

De politie heeft dinsdagavond geen vuurwapen aangetroffen bij een man uit Leek. De politie werd gewaarschuwd, omdat de man met een vuurwapen zou zwaaien. De straten rondom de woning aan 't Zuden in Leek werden afgezet en omwonenden moesten binnenblijven.
Een politiewoordvoerder laat woensdagochtend weten dat de man werd gesommeerd om naar buiten te komen. De man werkte niet mee en werd vervolgens met behulp van een politiehond aangehouden. Hij werd gebeten en is behandeld door ambulancepersoneel.
De politie heeft de woning uitgekamd, maar vond geen wapen. De man is vrijgelaten en is geen verdachte meer, laat de politie weten.
De politie aan 't Zuden in Leek
De politie aan 't Zuden in Leek © Persbureau Meter