Met kunst- en vliegwerk: Batman-motor op z'n plek gehesen in Groninger Forum

Met man en macht werd er woensdag gewerkt aan het takelen van Batmans motor in Forum Groningen. Dat zorgde voor 'bijzondere beelden'.
Malou de Koning van Forum Groningen spreekt over een 'spannende situatie' toen de originele motor, The Bat-Pod, uit de Batman film The Dark Knight in een kist langs de roltrappen in het Forum werd getild.
Motor van Batman staat in het Forum
'Je weet dat hij 500 kg weegt en dat er art-handlers zijn waarvan je weet dat het goed moet gaan. Maar als buitenstaander is het wel heel erg bijzonder als hij dan omhoog gaat', zegt De Koning.
De motor waar Batman-acteur Christian Bale nog op heeft gereden, is een waardevol stukje filmgeschiedenis. Hij werd daarom goed gecontroleerd op eventuele schade die kon ontstaan door de verplaatsing door specialisten. 'Het laatste dat je wilt is dat hij beschadigd raakt', zegt De Koning. Nadat de kist omhoog getild was zag zij hoe de wanden theatraal omvielen, en de motor zichtbaar werd. 'Gelukkig ging alles goed.'

Nieuwe expositie in het Forum

The Bat-Pod is onderdeel van de nieuwe expositie in Forum Groningen: The Art of DC - The Dawn of Super Heroes. Bij de expositie zullen onder andere ook een schaalmodel van de Batmobile, kostuums uit andere DC films, en verscheidene tekeningen en artworks uit DC Comics-stripboeken te zien zijn.
De Koning, zelf ook een fan van The Dark Knight filmserie gelooft dat fans de motor nu goed kunnen bewonderen. 'Nu lijkt het net alsof hij in de Batcave staat door de mooie verlichting.'
De nieuwe DC-expositie opent aanstaande zaterdag.