112-nieuws donderdag 28 juli: Steekpartij in Stad • Rook kampvuur hindert weggebruikers A7 • Vrachtwagen verliest lading op N33

Een brandweerman blust het kampvuur in Midwolda
Een brandweerman blust het kampvuur in Midwolda © Ruben Huisman
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

21.35: Brandweer blust kampvuur waarvan rook over snelweg trekt

De brandweer is donderdagavond met een aantal eenheden uitgerukt na een melding van een brand bij een boerderij aan de Boslaan bij Midwolda. Bij het pand hing een behoorlijke hoeveelheid rook, waarvan een deel over de naastgelegen snelweg A7 trok.
Eenmaal ter plaatse bleek het te gaan om een groot kampvuur achter de woning. De brandweer heeft het vuur geblust. Rijkswaterstaat attendeert weggebruikers op de A7 op de rook die over de snelweg trekt.

17.10: Politie en OM onderzoeken wie verantwoordelijk is voor dumping afval

De politie doet onderzoek naar wie er verantwoordelijk zijn voor het dumpen van afval op snelwegen in Noord-Nederland. Er zijn aanwijzingen dat bestuurders van vrachtwagens het dumpen van afval op de A7 mogelijk hebben gemaakt door tijdelijk langzaam te rijden en de snelweg te blokkeren voor achteropkomend verkeer.
Lees hier het hele artikel.
Afvaldump op een A7-afrit bij Frieschepalen
Afvaldump op een A7-afrit bij Frieschepalen © Noordernieuws

16.35: Vrachtwagen verliest lading op N33

Op de N33 ter hoogte van Veendam is een vrachtwagen een deel van zijn lading verloren. De vrachtwagen reed daarna door. Er is tijdelijk een rijstrook afgesloten zodat een aannemer het plastic en karton kan opruimen.
Rommel op de N33 nadat een vrachtwagen een deel van de lading verloor
Rommel op de N33 nadat een vrachtwagen een deel van de lading verloor © Noordernieuws

16.25: Auto en scooter botsen bij Van Mesdagkliniek

Een scooter en auto zijn met elkaar in botsing gekomen op de Verlengde Hereweg in stad Groningen, ter hoogte van de van Mesdagkliniek. De scooterbestuurder gaat met spoed met de ambulance mee naar het ziekenhuis. De auto liep blikschade op.
Volgens een 112-fotograaf in de buurt verleenden medewerkers van de Van Mesdagkliniek eerste hulp na het ongeluk. De politie heeft de weg tijdelijk afgesloten.
De auto stond na de aanrijding met de scooter midden op de Verlengde Hereweg
De auto stond na de aanrijding met de scooter midden op de Verlengde Hereweg © Patrick Wind/112 Groningen

15.45: Steekpartij in Sportlaan in Stad

Op de Sportlaan in de Groninger stadswijk Corpus den Hoorn heeft even voor half vier een steekpartij plaatsgevonden. Het slachtoffer werd eerst door ambulancepersoneel behandeld in een woning en is daarna met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
Op door RTV Noord ontvangen foto's is te zien dat de politie een man heeft aangehouden in de straat zelf. Ook heeft de politie een mes ingenomen.
Ambulance en politie bij de Sportlaan na de melding van een steekpartij
Ambulance en politie bij de Sportlaan na de melding van een steekpartij © Thijs Huisman/Persbureau Meter

12.15: Motorrijder onderuit op Hooghoudtstraat in Stad

Op de Hooghoudtstraat in de stad Groningen is kort na het middaguur een motorrijder te val gekomen. Hoe dat kon gebeuren is nog niet duidelijk. Volgens een 112-fotograaf in de buurt maakte de man een testrit op de motor, en gebeurde het voorval op nog geen halve kilometer van de garage.
Iemand van de motorambulance verleende eerste hulp. De motorrijder werd vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis. Over de aard van de verwondingen is niets bekend.
De motor-ambulance verleent eerste hulp
De motor-ambulance verleent eerste hulp © 112Groningen

02.45: Ongeval met meerdere auto's op A7 bij Midwolde als gevolg van afvaldumping

Op de A7 bij Midwolde heeft in de nacht van woensdag op donderdag een aanrijding plaatsgevonden waarbij meerdere auto's betrokken waren. Volgens de politie was het ongeval een gevolg van een afvaldumping op de snelweg.
Politie en Rijkswaterstaat bij een berg gedumpte autobanden ter hoogte van Leek
Politie en Rijkswaterstaat bij een berg gedumpte autobanden ter hoogte van Leek © Persbureau Meter

0.17 uur: Brandweer rukt uit voor 'boot in problemen' op Zuidlaardermeer

De brandweer moest afgelopen nacht uitrukken na een melding van een boot die op het Zuidlaardermeer in de problemen was geraakt. Er kwam onder andere een duikteam ter plaatse. Er werd, volgens RTV Drenthe, gezocht naar een man die het meer was opgegaan, maar niet was teruggekomen.
Na een korte rondgang op het water werd de man op zijn boot aangetroffen. Hij werd door de brandweer naar de kant gehaald.
Hulpdiensten bij het Zuidlaardermeer
Hulpdiensten bij het Zuidlaardermeer © Persbureau Groningen