Vrouw die gewond raakte in zweefmolen wil vergoeding voor misgelopen inkomsten

De kapotte zweefmolen Around the World op de Meikermis in Stad dit jaar
De kapotte zweefmolen Around the World op de Meikermis in Stad dit jaar © Robert Pastoor/RTV Noord
Een 42-jarige vrouw uit Stad, die zondag 15 mei gewond raakte bij zweefmolen Around the World op de Meikermis op de Grote Markt, wil daarvoor bij de verzekering vergoed worden voor de medische kosten, schade aan kleding, kosten voor hulp in huis tijdens het herstel en verlies aan inkomsten.
Dat maakt het door haar ingeschakelde letselschadebureau uit Groningen bekend. Volgens het bedrijf heeft de eigenaar van de zweefmolen via zijn verzekeraar inmiddels de aansprakelijkheid erkend.

Draaien op de grond

De zestig meter hoge zweefmolen was die zondag nog aan de grond toen die spontaan begon te draaien. Dat gebeurde toen er enkele mensen in de attractie zaten en anderen nog wilden instappen. De mensen die al in de bakjes zaten, konden er niet meer uit. De eigenaar van de zweefmolen zette de attractie stil, maar volgens eerste berichtgeving raakten drie mensen gewond.
Letselschadebureau JBL&G heeft het nu over 'zeker' vier personen. 'Onze cliënte kon net weer opstaan uit haar stoeltje en eruit klimmen, maar liep letsel op toen ze er alsnog uitviel en hard op de grond terechtkwam. Er zouden behalve onze cliënte nog zeker drie andere slachtoffers zijn gevallen, ook mensen die al waren ingestapt en met de bakjes op elkaar zouden zijn gebotst', zegt letselschadejurist Dennis Wijnia.

Eerder die dag al storing

Op de dag van het ongeluk was eerder ook al een storing bij zweefmolen Around the World. De stoeltjes gingen omhoog, maar draaiden niet rond. De inzittenden zijn uitgestapt en hebben een nieuw toegangskaartje gekregen. 'Na vijf keer proefdraaien werd besloten verder te gaan', zei een gemeentewoordvoerder. 's Avonds deed zich een andere storing voor, met de verwondingen tot gevolg.
De attractie ging na die zondag niet meer open op de Meikermis. Het benodigde onderdeel dat de storing moest verhelpen, kwam te laat binnen.