Rijkswaterstaat en politie ruimen troep bij Midwolde en Frieschepalen op (update)

Een deel van de weg is afgesloten
Een deel van de weg is afgesloten © Joyce Kranenburg/RTV Noord
Rijkswaterstaat en politie hebben met hulp van een aannemer de A7 bij Midwolde, ter hoogte van de busafslag bij Leek, schoongemaakt.
De weg was tijdelijk afgesloten en er stond een deel van de middag en de avond een file van enkele kilometers op de snelweg. Rond 19.30 uur werd de weg vrijgegeven.
Het afval op de weg bestond onder meer uit autobanden, houten palen, grond en hooi.

Daarna opruimen bij Frieschepalen

De aannemer is na het opruimen van de troep bij Leek doorgereden naar Frieschepalen om daar de rotzooi aan beide kanten van de weg te halen. Ook dat deel van de A7 en de op- en afritten werden aan het begin van de avond vrijgegeven.

Aannemer aanvankelijk bang voor bedreigingen

In de nacht van woensdag op donderdag werd op drie plekken op de A7 tussen Groningen en Drachten afval gedumpt Dat leidde tot ongelukken. Het afval bleef een groot deel van de donderdag liggen, omdat de aannemer die de troep zou opruimen, bang was voor bedreigingen.
Volgens de woordvoerder van Rijkswaterstaat was het lastig om een aannemer te vinden om de troep op te ruimen, maar is dat nu dus toch gelukt. De woordvoerder bevestigt dat dat alles te maken heeft met de bedreigingen.
Rijkswaterstaat en politie ruimen afval op A7 op