112-nieuws vrijdag 29 juli: Botsing en haperende verkeerslichten Julianaplein • Brandweer blust bermbrandjes

Brandweer blust de brand
Brandweer blust de brand © Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

21.30: Bermbrandje geblust

De brandweer heeft een bermbrandje aan de Rollenmaten in Haren snel weten te blussen. Het ging om de berm naar het eilandje waar ook de scouting zit. Naar alle waarschijnlijkheid is een onkruidbrander de boosdoener geweest voor het veroorzaken van de brand.

21.00: Taxibusje en vrachtwagen botsen

Op het Julianaplein heeft een aanrijding plaatsgevonden tussen een taxibusje en een vrachtwagen. Er zijn daarbij geen gewonden gevallen. Beide voertuigen staan midden op het plein. Twee van de drie rijstroken zijn tijdelijk afgesloten.
Vrachtwagen en taxibusje botsen
Vrachtwagen en taxibusje botsen © 112 Groningen

16.00: Verkeerslichten Julianaplein werken weer

De verkeerslichten op het Julianaplein in Groningen werken weer. Vanaf half drie deden de lichten het niet meer en moesten verkeersregelaars het verkeer naar de juiste rijbaan leiden. Een storingsmonteur heeft de lichten weer aan de praat gekregen.

14.30: Verkeerslichten Julianaplein doen het niet, verkeersregelaars gearriveerd (update)

De verkeerslichten op het Julianaplein in Groningen werken niet. 'Het is een behoorlijke chaos. Momenteel geldt een beetje het recht van de sterkste hier', zei verslaggever Berton van Balveren om half drie op Radio Noord. Zelf stond hij ook te wachten op het verkeersplein.
Een kwartiertje later meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat dat er verkeersregelaars ter plaatse zijn en dat een monteur onderweg is om de verkeerslichten te repareren.
Chaos op Julianaplein in Stad door kapotte verkeerslichten

9.45: Inbrekers met kassalade aangehouden

De politie heeft vrijdagmorgen twee inbrekers op heterdaad betrapt bij een horecagelegenheid aan de Kraneweg in Stad.
Een getuige hoorde glasgerinkel. Enkele minuten later konden agenten de twee verdachten al inrekenen. Ze hadden de kassalade van de horecagelegenheid nog in de handen.
Het duo is ingerekend.

6.15: Bermbrand aan de A7 bij Marum

Aan de Hamrik, parallel aan de A7 bij Marum, is brand geweest in een bult gemaaid gras. De brandweer heeft het vuur gedoofd. Volgens een 112-fotograaf werd het vuur ontdekt door een passant, die op weg naar het werk was.
De brandweer blust de bermbrand in Marum
De brandweer blust de bermbrand in Marum © Persbureau Meter