Mindaugas Kacinas is tiende nieuwe aanwinst van Donar

Mindaugas Kacinas (R) tegen Real Madrid
Mindaugas Kacinas (R) tegen Real Madrid © ANP
Mindaugas Kacinas uit Litouwen is de tiende nieuwe speler die Donar voor komend seizoen gecontracteerd heeft. De 29-jarige power forward heeft zijn handtekening gezet onder een jaarcontract.
Kacinas begon zijn carrière in het Amerikaanse South Carolina. Hij speelde daarna in Litouwen, IJsland en Spanje.
Afgelopen seizoen speelde hij voor Rio Breogán in de ACB liga in Spanje. Het seizoen daarvoor was hij de MVP van de LEB Oro Cup, mede door toedoen voor de Litouwer promoveerde de club dat seizoen.

Enthousiasme van beide kanten

Technisch directeur Drago Pasalic is blij met de komst van Mindaugas. ‘Hij is een goede verdediger, een prima driepuntschutter en hij heeft een goed karakter, passend bij Donar. We hebben ook met zijn vorige coaches gesproken en die meldden ons dat hij een echte teamspeler is en een grote werkethiek heeft. Wij zijn er van overtuigd dat hij prima past bij het team.’
Mindaugas ziet met enthousiaste de toekomst in Groningen tegemoet. ‘Toen mijn agent over spelen voor Donar begon, ben ik eerst wat rond gaan vragen en bellen. Dat leidde tot enthousiaste en positieve verhalen. Daarna heb ik contact gehad met de coach en de technisch directeur en dat waren prima gesprekken. De conclusie was voor mij helder, komend seizoen is Donar de juiste plek voor mij om te spelen.’
Tien spelers binnen
De selectie van Donar bestaat nu uit tien spelers: Leon Williams, Willem Brandwijk, Mark Roorda, Kjeld Zuidema, Sander Hollanders, Olaf Schaftenaar, Ronalds Zakis, Clay Mounce, Charles Callison en Mindaugas Kacinas.
Donar heeft wat hoogtepunten van Kacinas op YouTube gezet: