Mollema zet mooie serie neer in Baskische klassieker: 'Heb geprobeerd op het podium te eindigen'

Het hoogtepunt van Mollema in San Sebastian: winst in 2016
Het hoogtepunt van Mollema in San Sebastian: winst in 2016 © ANP
Bauke Mollema heeft voor de tiende keer een top tien klassering behaald in de Clásica San Sebastián. In totaal behaalde hij vier podiumplekken. In 2016 was hij de winnaar in Spaans Baskenland.
In zijn tiende deelname eindigde de Groninger wielrenner als vierde. Hij kwam ruim drie minuten na winnaar Remco Evenepoel over de streep in San Sebastian. In de sprint om de vierde plaats versloeg Mollema de Spaans kampioen Carlos Rodríguez.

Goed gevoel vanaf eerste kilometers

‘Vanaf de eerste kilometers was het gevoel goed vandaag', aldus de Zuidhorner. 'Ik had de indruk dat ik mee kon doen voor een goede klassering. De aanval van Evenepoel zorgde voor een harde finale. Ik heb geprobeerd om op het podium te eindigen. Maar in plaats van zelf aanvallen moest ik in de achtervolging. Dat heeft toch wel veel kracht gekost. Maar ik heb nergens spijt van.’
Op de voorlaatste beklimming van de koers over 225 kilometer demarreerde Evenepoel. In de 45 kilometer die volgden slaagde niemand erin om de Belg tot de orde te roepen. Pavel Sivakov kwam nog het dichtste in de buurt. Het verschil op de streep bedroeg bijna twee minuten.
Ik zou heel graag de wegwedstrijd en de tijdrit willen rijden
Bauke Mollema over het WK wielrennen

Zondag in Emmen

Mollema staat zondag aan de start van de Gouden Pijl in Emmen. Het is het derde criterium voor hem na de Tour de France. Hij stond afgelopen week al aan de start in Boxmeer en Surhuisterveen.
Na de Gouden Pijl neemt Mollema twee weken rust. Hij stapt eind augustus weer op in de Deutschland Tour. Daarna staat het WK Wielrennen op het programma. Gezien zijn recente prestaties in tijdritten in de twee grote rondes (Tour de France en Ronde van Italië) en zijn Nederlandse titel is het niet vreemd dat hij ook op dat onderdeel in actie komt bij het wereldkampioenschap.
‘Ik zou heel graag de wegwedstrijd en de tijdrit willen rijden. Daar wil ik duidelijk over zijn. Maar die keus is aan de bondscoach.’