VV De Monnik vreest ondergang door nieuwe veerdienst

SCHIERMONNIKOOG - Voetbalvereniging De Monnik op Schiermonnikoog maakt zich grote zorgen over het voortbestaan van de voetbalclub volgend jaar. De veerdienst gaat veranderen, en dat pakt slecht uit voor de spelers.
Wagenborg Passagiersdiensten wil volgend jaar december een drie-uursdienstregeling gaan invoeren. Volgens de voetbalvereniging heeft dat tot gevolg dat de voetbalploegen veel langer onderweg zijn. Zo lang, dat ze niet meer willen spelen op het eiland.
Omgekeerd zijn de spelers van Schiermonnikoog ook veel langer onderweg en dat kan niet, want dan komen ze te laat op het werk. Veel leden van de seniorenteams werken namelijk in de horeca en dat gaat in het weekend gewoon door. De voetbalvereniging is daarom bang dat veel spelers de schoenen aan de wilgen zullen hangen.

Reactie Wagenborg Passagiersdiensten

Directeur Ger van Langen van Wagenborg Passagiersdiensten vindt dat zijn bedrijf ten onrechte de zwartepiet krijgt toegespeeld. Volgens hem gebeurt een eventuele aanpassing van de dienstregeling op verzoek van de gemeente en moet De Monnik daar dus zijn beklag doen.