Na ruim drie dagen zijn ook de op- en afritten bij Frieschepalen weer open

Schoonmaakwerkzaamheden bij Frieschepalen
Schoonmaakwerkzaamheden bij Frieschepalen © Noordernieuws
Het heeft even geduurd, maar sinds zondagmiddag zijn ook de op- en afritten van en naar de A7 bij Frieschepalen weer opengesteld voor verkeer. In de nacht van woensdag op donderdag werd er op die toeritten als onderdeel van boerenacties rotzooi gestort.
Dat gebeurde tegelijk met het dumpen van autobanden, zand en balken op de A7 ter hoogte van Midwolde. Zowel bij Frieschepalen als Midwolde waren de dumpingen de oorzaak van verkeersongevallen.

Asbest tussen de rommel

Bij Midwolde werd de snelweg al op donderdagavond weer schoongemaakt. Dat het bij Frieschepalen langer duurde had enerzijds te maken met het feit dat er geen aannemer kon worden gevonden die de klus wilde klaren, aldus Omrop Fryslân. Daarnaast lag er mogelijk asbest tussen de rommel.
De politie is op zoek naar de mensen die de blokkades hebben opgeworpen, maar ook naar hun helpers. ‘Er zijn aanwijzingen dat bestuurders van vrachtwagens het dumpen van afval op de A7 mogelijk hebben gemaakt door tijdelijk langzaam te rijden en de snelweg te blokkeren voor achteropkomend verkeer', aldus politiewoordvoerder Thijs Damstra vrijdag.

Op zoek naar inzittenden Peugeot

Zondag maakte de politie bekend dat het op zoek is naar de inzittenden van een Peugeot. Die zouden donderdagochtend bij afslag Leek/Midwolde betrokken zijn geweest bij een ongeval door de afvaldumping.