'Aanschaf computer opmaat voor doodsteken ex'

GRONINGEN - In de rechtbank in Groningen is maandag de strafzaak begonnen tegen een 45-jarige man uit Dronten, die in maart dit jaar zijn ex-vrouw zou hebben doodgestoken.
Tijdens de rechtszaak beweerde de man dat de problemen waren begonnen toen er een computer in huis kwam. De 40-jarige vrouw kroop volgens de man steeds vaker achter het scherm en zou het gezin verwaarlozen, wat de opmaat zou betekenen voor hun scheiding. De verdachte sprak daarbij onder meer over 'vreemdgaan'.
Getuigen verklaarden dat de man voor de dood van zijn ex hen om een wapen had gevraagd. Ook zou de verdachte aan zijn voormalige schoonfamilie in Turkije hebben gemeld dat ze een 'groot pakket' konden verwachten. Dit zou kunnen wijzen op een planmatige aanpak. Een eis heeft het Openbaar Ministerie nog niet gesteld, omdat een psychologisch rapport van het Pieter Baancentrum nog niet met de verdachte is besproken.
De 45-jarige Drontenaar meldde zich begin maart bij de politie met de mededeling dat hij zijn ex-vrouw 'iets aangedaan had'. In haar woning aan de Pieter Langendijkstraat werd vervolgens de vrouw dood aangetroffen.

Schorsing

De zaak werd maandag stilgelegd, omdat de tolk volgens de advocate van de verdachte niet goed functioneerde. De rechtbank gaat op zoek naar een vervanger.