112-nieuws maandag 1 augustus: Agent raakt gewond in Stad • Man ernstig gewond na botsing op boom Scharmer

De scooter ligt op de grond na het ongeval
De scooter ligt op de grond na het ongeval © Dennis Venema
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

22.10: Graffiti-spuiters actief in Meerstad

In de stad-Groninger wijk Meerstad zijn graffiti-spuiters actief. Dat meldt de politie. Zij krijgen de laatste tijd steeds vaker meldingen binnen van graffiti die is gespoten op openbare gebouwen en persoonlijke bezittingen.
'Het ziet er niet uit en het is strafbaar. Daarnaast kost het de benadeelden ook nog eens geld om het weer schoon te laten maken', zegt de politie. Ze roept mensen op die iets hebben gezien het te melden bij de politie.

21.00: Man steekt agent in arm

Een politieman is maandagavond in de Stad gewond geraakt toen hij een man van een terrein wilde halen, waar hij niet mocht komen. De verdachte, die voor die plek een terreinverbod had, stak de agent met een scherp voorwerp. Die is aan zijn (lichte) verwondingen behandeld door ambulancepersoneel. De man is aangehouden.
Update: In ons 112-nieuwsoverzicht van dinsdag om 10.30 uur melden we dat het om een vrouw gaat die een agent in de arm stak.

18.25: Scooterrijder gewond na botsing met auto in Hoogezand

Een maaltijdbezorger op een scooter is gewond geraakt na een botsing met een auto op de Hoofdstraat in Hoogezand. De scooterrijder is per ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Over de aard van de verwondingen is niets bekend.
Zowel de scooter als de auto heeft schade. De politie doet onderzoek naar de toedracht van ongeval.

16.45: Hennepkwekerij aangetroffen Opende

De politie heeft in een schuur in Opende een hennepkwekerij aangetroffen. Op last van locoburgemeester Bé Schollema is de schuur gesloten voor vier maanden.
De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De gemeente Westerkwartier roept inwoners op om verdachte situaties of vermoedens van criminele activiteiten altijd te melden bij de gemeente of politie.

07.15: Beginnend bestuurder moet rijbewijs inleveren

Een automobilist uit de gemeente Midden-Groningen heeft zondagavond meerdere bekeuringen gekregen, nadat hij door zijn rijgedrag op de A7 ter hoogte van Hoogezand de aandacht trok van de politie. Volgens de politie gaat het om een beginnend bestuurder, wiens rijbewijs is ingevorderd. De man passeerde met hoge snelheid een auto van de politie.
Hij reed 169 kilometer per uur, waar 100 is toegestaan. Ook haalde hij rechts in, via de vluchtstrook. Daarnaast reed de man onnodig links en gaf hij geen richting aan.

05.00: 22-jarige man ernstig gewond na botsing op boom

Een 22-jarige man uit Midden-Groningen is op een boom gebotst, langs de Woudbloemlaan in Scharmer. De bestuurder is door de brandweer uit de wagen geknipt. Er kwam ook een traumateam ter plaatse. De man is volgens een woordvoerder van de politie met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Bij het ongeval waren geen andere voertuigen betrokken. De politie doet onderzoek naar de toedracht.
Hulpdiensten op de plek van het ongeval bij Scharmer
Hulpdiensten op de plek van het ongeval bij Scharmer © Persbureau Meter

04.30: Pallets in brand op oprit naar A7

Op de oprit van de A7 bij Marum in de richting van Drachten heeft brand gewoed in een stapel pallets en hout, die daar was neergelegd. De oprit is tijdelijk afgesloten.
Rijkswaterstaat schakelt een speciale ploeg in om de rommel op te ruimen, omdat er vermoedelijk asbest tussen het afval zit. Lees hier het hele bericht.
De brandweer blust de pallets op de oprit van de A7
De brandweer blust de pallets op de oprit van de A7 © Persbureau Meter