N361 bij Winsum weer deels open: centrum gaat nu op de schop

Het nieuwe verkeersplein in Winsum
Het nieuwe verkeersplein in Winsum © Jeroen Berkenbosch/RTV Noord
De N361 bij Winsum is weer deels open voor verkeer. De rotonde bij bedrijventerrein Het Aanleg is vernieuwd en ook is de aansluiting van de nieuwe rondweg op de provinciale weg afgerond. Hier is nu een zogeheten verkeersplein. De wegwerkzaamheden waren nodig om de verkeerssituaties in het dorp veiliger te maken.
Vakantiegangers die vanuit Lauwersoog een bezoekje wilde brengen aan het door de ANWB uitgeroepen 'Allermooiste dorp van Nederland' moesten door de wegafsluiting omrijden, maar konden maar moeizaam de weg vinden. Hier en daar ontbraken omleidingsborden. Nu is het dorp weer bereikbaar.

Nieuwe afsluiting

Wel is vanaf maandag de N361 in het centrum van het dorp afgesloten. Hier wordt onder andere ook een splitsing aangepakt. De provincie Groningen wil namelijk een goede en veilige doorstroming van het verkeer. Daarom krijgt iedere T-aansluiting in het dorp een rotonde of verkeersplein. Dat laatste zijn een soort rotondes, waar het doorgaande verkeer voorrang heeft.
Een omleidingsbord
Een omleidingsbord © Jeroen Berkenbosch/RTV Noord
Tijdens de werkzaamheden is er een stopverbod bij de Meeden, De Ploeg en de Braaksterlaan. De werkzaamheden duren tot en met zondag 28 augustus.