112-nieuws dinsdag 2 augustus: Stadjer na overlast uit huis gezet • Gewonde na steekincident in Stad

De brandweer blust de brandende aanhanger
De brandweer blust de brandende aanhanger © 112 Groningen
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

21.20: Brandende aanhanger in Steendam snel geblust

De brandweer van Siddeburen heeft dinsdagavond een brandende aanhanger op de Roegeweg bij Steendam geblust. Bij aankomst van de brandweer stond de aanhanger volledig in de brand, maar het was voor de brandweer een koud kunstje om de vlammen snel te blussen. Over de oorzaak van de brand is niks bekend.

21.10: Brandweer grijpt in bij containerbrand Oosterparkwijk

De brandweer heeft dinsdagavond een containerbrand aan de Oliemuldersweg in de stad Groningen geblust. Een papiercontainer in die straat was door een nog onbekende oorzaak gaan branden. Een voorbijganger zag rook uit de container komen en alarmeerde de brandweer, die de brand snel onder controle wist te krijgen. Brandweerlieden hebben de container vol water laten lopen, waardoor de vlammen doofden.
De brandweer neemt poolshoogte bij de containerbrand in de Oosterparkwijk
De brandweer neemt poolshoogte bij de containerbrand in de Oosterparkwijk © 112 Groningen

20.30: Vier woningen in Hoogezand vol water gelopen

Aan de Groen van Prinstererstraat in Hoogezand zijn de kelders van vier sloopwoningen dinsdagavond vol water gelopen. Het water was afkomstig uit ventilatieroosters, die vermoedelijk zijn gaan lekken als gevolg van koperdieven die in de woningen actief zijn geweest. Enexis is direct ter plaatse gekomen om de gasleiding af te sluiten zodat daar geen gevaar mee kon ontstaan, terwijl de brandweer zich bezighield om het water uit de kelders te pompen.
De brandweer helpt mee om het water uit de woningen in Hoogezand te pompen
De brandweer helpt mee om het water uit de woningen in Hoogezand te pompen © ProNews

19.30: Politie speurt in Oosterparkwijk naar man vanwege geweldsincident

Na een mogelijk geweldsincident in woonzorgcentrum Oosterparkheem aan de Merelstraat in de stad Groningen heeft de politie via Burgernet opgeroepen om uit te kijken naar een verdachte. De politie zocht naar een blanke man van ongeveer 30 jaar, met een zwarte jas en een spijkerbroek. Rond 20.30 uur liet de politie weten dat uitkijken naar de man niet meer nodig was. Waarvan hij precies verdacht wordt, is nog niet bekend.
Politie neemt poolshoogte bij woonzorgcentrum Oosterparkheem in Stad
Politie neemt poolshoogte bij woonzorgcentrum Oosterparkheem in Stad © Venema Media

19.50: Politie houdt zeven verdachten aan voor winkeldiefstal Ter Apel

De politie in de gemeente Westerwolde heeft via haar Instagram-account bekendgemaakt dat er dinsdag in totaal zeven verdachten zijn aangehouden in verband met betrokkenheid bij winkeldiefstal in Ter Apel. Eerder op de dag werden twee personen aangehouden voor diefstal bij supermarkt ALDI in het dorp, waarna later nog eens vijf betrokkenen werden aangehouden. Wat er precies is gestolen, is niet bekend.
De ALDI in Ter Apel van de buitenkant gezien
De ALDI in Ter Apel van de buitenkant gezien © Google Streetview

16.10: Gemeente Veendam sluit twee panden na vondst hennepkwekerij

De gemeente Veendam heeft een bedrijfspand in Ommelanderwijk en een woning aan het Beneden Oosterdiep in Veendam voor respectievelijk 12 en 9 maanden gesloten. In beide panden trof de politie hennepkwekerijen aan, die inmiddels zijn opgerold. In totaal werden er ruim 850 planten aangetroffen.
Burgemeester Berry Link: 'Naast het verzegelen van de woning, ontvangen omwonenden van de gesloten panden een flyer met informatie. Deze middelen maken onderdeel uit van een campagne om inwoners en pandeigenaren bewust te maken van de risico’s en te waarschuwen. Ook hopen we door het zichtbaar te maken, dat mensen sneller melding maken van een vermoeden van drugsproductie of –handel.'

16.00: Bewoner na langdurige overlast uit huis gezet

De politie heeft in samenwerking met de gemeente en woningcorporatie De Huismeesters een vrouw uit huis gezet in een van de noordelijke wijken in Groningen. Dat gebeurde na aanhoudende meldingen van overlast, schrijft de politie op Instagram.
De overlast bestond onder meer uit lawaai door ruzie en geschreeuw en vernielingen. Omdat waarschuwingen en bekeuringen niet voor verbetering zorgden, is de bewoner nu uit huis gezet.

15.55: Auto en shovel botsen bij Pieterzijl

Een automobilist is op de Friesestraatweg bij Pieterzijl tegen een shovel gebotst. Volgens een aanwezige 112-fotograaf wilde de shovelbestuurder vanaf een zijstraat de weg oprijden en heeft daarbij vermoedelijk de auto over het hoofd gezien.
De wagen raakte zwaar beschadigd en is door een berger afgesleept.
Een berger op de plek van het ongeval bij Pieterzijl
Een berger op de plek van het ongeval bij Pieterzijl © Noordernieuws

14.50: Aanrijding in stadswijk Vinkhuizen

Door nog onbekende oorzaak zijn een bestelauto en een personenauto met elkaar in botsing gekomen. Dat gebeurde om ongeveer vijf over twee dinsdagmiddag op de Diamantlaan, ter hoogte van de Platinalaan in de Groningse stadswijk Vinkhuizen. De bestuurder van een van de voertuigen is naar het ziekenhuis gebracht voor een controle, de ander werd ter plekke door ambulancepersoneel onderzocht. Ook moest er een auto worden afgesleept, meldt een 112-fotograaf in de buurt.
Hulpdiensten zijn aanwezig na de aanrijding in stadswijk Vinkhuizen
Hulpdiensten zijn aanwezig na de aanrijding in stadswijk Vinkhuizen © 112Groningen.nl

13.35: Toestel KLM Flight Academy maakt voorzorgslanding op Eelde

Een toestel van de KLM Flight Academy heeft dinsdagmiddag een voorzorgslanding gemaakt op Groningen Airport Eelde. De reden van de voorzorgslanding is onbekend. De baan was enige tijd bezet doordat het vliegtuigje moest worden gecontroleerd, maar is inmiddels weer vrijgegeven.
De oorzaak van de voorzorgslanding wordt onderzocht
De oorzaak van de voorzorgslanding wordt onderzocht © Persbureau Meter

13.30: Afval op A7 weggehaald

Het afval dat maandagochtend vroeg op de oprit van de A7 bij Marum richting Drachten lag, is inmiddels opgeruimd. Dat meldt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Omdat er asbest in het afval zat, moest dat gebeuren door een gespecialiseerde opruimploeg. Dat gebeurde onder politiebegeleiding.

12.05: Bewoner loopt brandwonden op bij vlam in de pan in Stad

In een woning aan de Gdanskweg in de stad Groningen heeft korte tijd brand gewoed. Het vuur was al gedoofd nog voor de brandweer, die het huisje nog wel ventileerde, arriveerde. Oorzaak was een vlam in de pan. De bewoner liep daarbij brandwonden op en werd daarvoor behandeld in de ambulance.
De brandweer aan de Gdanskweg
De brandweer aan de Gdanskweg © ProNews

10.35: Automobilist botst op boom in Haren

Bij een eenzijdige aanrijding is dinsdagochtend op de Oosterweg in Haren een automobilist op een boom gebotst. Hoe dat kon gebeuren wordt onderzocht. De twee inzittenden konden met behulp van omstanders uit hun auto komen. Ze zijn voor controle met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de aard van hun verwondingen is niets bekend.
De auto raakte bschadigd
De auto raakte bschadigd © Patrick Wind/112Groningen

10.30: Politieagent in Ten Boer gestoken door vrouw, geen man

De politie heeft maandag aan het eind van de middag aan de Gaykingastraat in Ten Boer een vrouw aangehouden. Zij begaf zich op een terrein waar ze een toegangsverbod voor had. De vrouw verzette zich toen agenten haar van het terrein wilden halen. Daarbij stak ze een van de agenten in zijn arm met een stuk glas. De agent liep daardoor een snijwond op, maar kon zijn dienst wel afmaken. De vrouw zit vast voor verhoor.
In ons 112-nieuwsoverzicht van maandag meldden we om 21.00 uur dat een man een agent in de arm stak. De politie maakt nu duidelijk dat het om een vrouw gaat.

01.20: Gewonde na steekincident in Stad

In de nacht van maandag op dinsdag is een man gewond geraakt bij een steekincident aan de Davidstraat in de stad Groningen.
Politie en ambulance waren snel ter plaatse
Politie en ambulance waren snel ter plaatse © Persbureau Meter