112-nieuws woensdag 3 augustus: Man en meisje gewond bij ongeval met boot op Oldambtmeer • Drie gewonden bij aanrijding tussen auto en fietser in Muntendam

Brandweerlieden halen het paard uit de sloot
Brandweerlieden halen het paard uit de sloot © Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

21.45: Brandweer haalt paard uit sloot in Winsum

Nabij de Garnwerderweg in Winsum heeft de brandweer een paard uit een sloot getrokken. Het dier is bij het ongeval niet gewond geraakt.
Vermoedelijk wilde de onevenhoevige vanwege het warme weer een frisse duik nemen.

18.35: Man valt van trap en raakt bekneld in Hoogkerk

Aan het Hoendiep in Hoogkerk is een man van de trap gevallen en bekneld geraakt. Brandweerlieden hebben hem bevrijd. De man is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.
Behalve ambulance en brandweer waren ook de politie en een traumahelikopter ter plaatse. Hoe en waar de persoon precies bekneld is geraakt, is niet bekend.
De traumahelikopter landt bij het Hoendiep
De traumahelikopter landt bij het Hoendiep © 112Groningen

13.40: Drie gewonden bij aanrijding tussen auto en ligfiets in Muntendam

Bij een aanrijding tussen een auto en een ligfiets op Het Loeg in Muntendam zijn woensdagmiddag twee mensen ernstig gewond geraakt. Het gaat om de 26-jarige bestuurster van de auto en de 46-jarige fietser, beide uit Muntendam. De 28-jarige bijrijder van de automobiliste, die uit Groningen komt, is ook naar het ziekenhuis gebracht.
Nadat de auto en de ligfiets met elkaar in botsing kwamen, is de wagen tot stilstand gekomen tegen de reling van een brug. De politie doet onderzoek naar de exacte oorzaak van het ongeluk.
De weg tussen Zuidbroek en Muntendam is door het ongeluk enige tijd afgesloten geweest.
Hulpdiensten ter plaatse in Muntendam
Hulpdiensten ter plaatse in Muntendam © Venema Media

13.15: Zeecontainers in Leek opengebroken

In Leek zijn twee zeecontainers, die staan op het sportterrein van TLC en behoren bij rsg De Borgen, opengebroken. Naast en in de buurt van de containers lagen diverse goederen.
De inbraak moet tussen zaterdag 30 juli 21.00 uur en maandagochtend 1 augustus 8:00 uur hebben plaatsgevonden. De politie Westerkwartier vraagt mensen die iets gezien hebben zich te melden.

10.45: Man en meisje gewond bij ongeval met boot op Oldambtmeer

Ambulances staan klaar bij Blauwestad
Ambulances staan klaar bij Blauwestad © Melarno Kraan
Bij een ongeval met een boot in Blauwestad zijn woensdagmorgen een man en een jong meisje gewond geraakt.
Vier opvarenden van de boot, onder wie de twee slachtoffers, zijn in het water beland. Daarna heeft de boot zonder opvarenden met draaiende motor de man en het meisje overvaren. Een vrouw en kind die ook in de boot zaten, bleven ongedeerd.
De boot wordt naar de kant getrokken
De boot wordt naar de kant getrokken © 112groningen
De hulpdiensten rukten massaal uit: er waren drie ambulances en een traumahelikopter ter plaatse. De man raakte gewond aan zijn arm en is naar het ziekenhuis gebracht. Het meisje is behandeld door ambulancepersoneel.
Op drift geraakte boot vaart over man en meisje heen