Vier Groningse atleten geselecteerd voor EK Atletiek

Jorinde van Klinken in de discusring bij Groningen Atletiek
Jorinde van Klinken in de discusring bij Groningen Atletiek © Joop Tervoort/trainer Groningen Atletiek
Vier atleten van Groningen Atletiek zijn geselecteerd voor de Europese Kampioenschappen in München. Dat heeft Ad Roskam, technische directeur van de Atletiekunie, bekendgemaakt.
Op de EK atletiek zullen Silke Jonkman (10.000m), Britt Weerman (hoogspringen), Jorinde van Klinken (kogelstoten en discuswerpen) en Sofie Dokter (zevenkamp) in actie komen. Van Klinken eindigde tijdens de WK Atletiek, dat vorige maand in het Amerikaanse Eugene plaatsvond, nog op de vierde plek.
Ook Weerman liet vorige maand van zich horen toen ze in het Belgische Ninove het Nederlands record hoogspringen verbeterde naar een hoogte van 1.95 meter.

Vijftig jaar na Spelen

De EK Atletiek begint op maandag 15 augustus en vindt plaats in het Olympiapark in de Zuid-Duitse stad. Exact vijftig jaar geleden waren daar de Olympische Spelen.
Het atletiekprogramma is onderdeel van de gecombineerde Europese Kampioenschappen. Naast atletiek staan in München beachvolleybal, kanosprint, wielrennen, turnen, roeien, sportklimmen, tafeltennis en triatlon op het programma.