112-nieuws donderdag 4 augustus: Duikers brandweer in actie vanwege kinderfietsje • Scooterrijder botst op geparkeerde auto in Blijham

Hulpdiensten aan het Boutenspad in Stad
Hulpdiensten aan het Boutenspad in Stad © ProNews
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

13.40: Scooterrijder gewond na botsing met geparkeerde auto in Blijham

Op een parallelweg van de N367 (Winschoterweg) in Blijham, is donderdagmiddag een scooterrijder op een geparkeerde auto gebotst. De scooterrijder raakte daarbij gewond en is overgebracht naar het ziekenhuis, aldus een woordvoerder van de politie.
Hoe de botsing kon gebeuren wordt onderzocht.
De scooterrijder botst achterop de auto in Blijham
De scooterrijder botst achterop de auto in Blijham © ProNews

13.30: Brandweer spoedt zich naar Boutenspad in Stad vanwege kinderfietsje, treft niemand aan

Vlak bij het water aan het Boutenspad in de stad Groningen werd donderdagmiddag door een voorbijganger een kinderfietsje aangetroffen. De brandweer kwam daarop met onder meer een duikteam ter plaatse.
'Voor de zekerheid hebben de duikers gezocht, maar die hebben niemand aangetroffen', aldus een woordvoerder. 'Ze zijn inmiddels terug naar de kazerne.'
De politie doet onderzoek naar de herkomst van de fiets.

13.15: Keukenbrandje Leek zorgt voor veel rook

De brandweerkorpsen van Leek en Roden zijn donderdagmiddag uitgerukt voor een keukenbrand aan de Richterenlaan in Leek. 'Het brandje was snel geblust', aldus een woordvoerder, maar zorgde wel voor de nodige rook.
Persoonlijke ongelukken deden zich voor zover bekend niet voor.
De brand zorgde voor de nodige rook in Leek
De brand zorgde voor de nodige rook in Leek © 112Groningen

11.10: Politie zoekt man met opvallende baard na melding poging inbraak Stad

De politie heeft een burgernetmelding doen uitgaan na de melding van een (poging tot) inbraak aan het Damsterdiep in de stad Groningen.
De man is tussen de 28 en 35 jaar oud, heeft donker haar, draagt een blauw vest met print en een grijze broek. Hij heeft een baard die voor kort is en aan de zijkanten lang. Hij draagt een zegelring, rijdt op een blauwe omafiets en draagt een schoudertas.
Om 12.25 uur werd de melding weer ingetrokken, maar de man is nog niet aangetroffen.

8.30: Stadjer (31) in Friesland op heterdaad betrapt op pinpasfraude

De politie heeft afgelopen dinsdag in de gemeente De Fryske Marren een 31-jarige Stadjer aangehouden op verdenking van pinpasfraude. Hij werd op heterdaad betrapt toen hij bij een ouder echtpaar een pinpas kwam ophalen. Telefonisch had hij al om de pincode gevraagd.
Het echtpaar was in korte tijd meermalen gebeld door een zogenaamde bankmedewerker, die had gezegd dat er een 'verdachte transactie' had plaatsgevonden. Ze vertrouwden het niet en schakelden daarop hun zoon in.
De zoon belde de politie, die daarop met meerdere onopvallende eenheden naar de woning van het echtpaar ging. Daar werd de Stadjer vervolgens op heterdaad aangehouden.
Een geldmaat (ter illustratie)
Een geldmaat (ter illustratie) © Geert Jan Darwinkel/RTV Noord