Rolcontainerfabrikant Hoza uit Scheemda neemt Eurobok over

Hoza in Scheemda
Hoza in Scheemda © Hoza
Hoza, fabrikant van rolcontainers en metalen ladingdragers uit Scheemda, heeft Eurobok overgenomen. 'Daardoor kunnen we een nog breder pallet aan metalen ladingdragers aanbieden', zegt Arjan Kuiper, baas van Rotom Europa waar Hoza onderdeel van is.
Eurobok produceert vele soorten transportbokken, voor onder meer de professionele Europese glasindustrie, kozijnfabrikanten, gevelbouw en glashandel. Hoza Logistic solutions maakt rolcontainers en metalen ladingdragers en breidt met de overname zijn assortiment uit.
Het bedrijf uit Scheemda richt zich vooral op de food en non-food detailhandel, e-commerce, post en parcel en flora. Door de overname wordt daar nu de Europese glasbranche aan toegevoegd.

Bedrijf blijft Eurobok heten

Eurobok zal zijn eigen identiteit en merknaam behouden. Het bedrijf zal als expertisecentrum voor de glasbranche functioneren op het gebied van transportbokken.
De Hoza-rolcontainers worden momenteel gefabriceerd in Scheemda. In de nabije toekomst zullen daar ook andere producten worden gemaakt.

Tien Europese landen

Rotom faciliteert bedrijven met logistieke middelen voor transport en opslag in tien Europese landen. Door de overname van Eurobok door Hoza wordt de metaaltak van het bedrijf versterkt en wordt de Europese markt straks bediend vanuit 26 vestigingen.
Er werken vijfhonderd mensen bij het bedrijf, van wie tweehonderd in Nederland. De verwachting is dat de omzet dit jaar boven de tweehonderd miljoen euro zal uitkomen.