Alsnog cameratoezicht in 'sloopstraat' Hoogezand (update)

Eén van de branden in de straat in Hoogezand
Eén van de branden in de straat in Hoogezand © Jan Westman
Lefier neemt alsnog maatregelen om de overlast in de Groen van Prinstererstraat in Hoogezand tegen te gaan. De woningcorporatie heeft besloten cameratoezicht in te stellen na aanhoudende klachten van bewoners over sociale onveiligheid.
Alle woningen in de straat staan op de nominatie voor sloop. Inmiddels staan steeds meer huizen leeg. Buurtbewoners hebben last van brandstichting en achtergelaten zwerfafval. Zij drongen al eerder aan op extra maatregelen.

'Mensen beginnen zich echt onveilig te voelen'

Lefier vond dat aanvankelijk niet nodig, maar komt daar dus nu op terug. 'Het is geen goedkope maatregel, maar we merken dat mensen zich echt onveilig beginnen te voelen', zegt woordvoerder Marleen Piek. 'Daarom hebben we besloten iedere woning die in de straat leeg komt te staan, onder cameratoezicht te stellen. De camera's worden alleen gericht op de lege huizen, zodat de privacy van de buurtbewoners niet wordt aangetast.'
De buurtbewoners zijn inmiddels per brief op de hoogte gesteld van de maatregel. De camera's zullen naar verwachting begin volgende week worden geplaatst.
Bekijk hier de reportage die we eerder deze week maakten in de straat:
Branden in Hoogezand: 'Ik geneer me hier gewoon voor'
Buurtbewoner Jan Westman, die de problemen in de sloopbuurt aankaartte bij RTV Noord, is verrast dat er nu zo snel actie is ondernomen door woningcorporatie Lefier. ‘De wijk is negatief in het nieuws gekomen en ik denk dat dat wel meegeholpen heeft. Het had van mij niet zo gehoeven, maar ik ben wel blij met de maatregelen.’

Voor eind van het jaar

Het is de bedoeling dat de 73 huurwoningen in de Groen van Prinstererstraat voor het eind van dit jaar worden afgebroken. In de plaats daarvan komen 55 nieuwe woningen die in de loop van 2024 worden opgeleverd. Daarmee is de wijkvernieuwing van Gorecht-West voltooid.
Dit bericht is aangevuld met een reactie van Jan Westman, die de problemen aankaartte bij RTV Noord.