112-nieuws vrijdag 5 augustus: Speedboot maakt water in Blauwestad • Brand bij maaltijdbezorger in Stad

Brandweerlieden bekijken de deels onder water gelopen speedboot
Brandweerlieden bekijken de deels onder water gelopen speedboot © 112Groningen
In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

00.05: Speedboot maakt water in jachthaven Blauwestad

In de jachthaven van de Blauwestad heeft een speedboot water gemaakt. De boot ligt met de achterkant onder water en lekt vermoedelijk olie in het Oldambtmeer.
Brandweerlieden zijn ter plaatse met onder meer een brandweerboot, vermoedelijk om het lek te dichten, olie uit het water te halen en/of de speedboot op wal proberen te slepen.
De brandweerboot
De brandweerboot © 112Groningen

23.20: Brand in wasmachine bij maaltijdbezorger in Stad

Aan de J.C. Kapteynlaan in Groningen, net ten noorden van het UMCG, is brand ontstaan in het pand van een maaltijdbezorger. Er is niemand gewond geraakt.
Een wasmachine zou de oorzaak zijn van de brand. De woning boven de brand wordt gecontroleerd. De omgeving is tijdelijk afgezet.
Brandweer bij de JC Kapteynlaan in Stad
Brandweer bij de JC Kapteynlaan in Stad © AS Media

21.15: Fietser gewond na botsing met auto in Stad

Op de Paterswoldseweg in de stad Groningen is een fietser gewond geraakt na een botsing met een auto. De fietser is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Over de aard van de verwondingen is niets bekend.
De auto heeft schade opgelopen. Zo zit er een ster in de voorruit en een deuk in de motorkap. Ook het nummerbord is beschadigd. De Paterswoldseweg is deels afgesloten voor verkeer.
De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.
De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval
De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval © Patrick Wind

18.10: Brand in schuur Zuidbroek

In een schuur aan de Uiterburen in Zuidbroek is brand uitgebroken. De brandweer is met twee tankautospuiten ter plaatse. De brandweer heeft met een kettingzaag een gat gemaakt in het pand om bij de brandhaard te kunnen komen. Niet veel later hadden de brandweerlieden het vuur onder controle, waarna ze nog enige tijd bezig waren met nablussen.
Het gaat om een bedrijf in groenvoorziening. Bij de brand en het nablussen kwam veel rook vrij.
Behalve de brandweer was ook de politie ter plaatse
Behalve de brandweer was ook de politie ter plaatse © ProNews

16.20: Brandje bij schuur in Ter Apel

In een schuur bij een woning aan de Westerstraat in Ter Apel heeft een brandje gewoed. Vermoedelijk is de brand ontstaan bij het wegbranden van onkruid.
De bewoners hebben zelf de eerste bluswerkzaamheden verricht. Daarbij hebben ze mogelijk rook ingeademd. Ze worden behandeld in de ambulance, die ook ter plaatse is.
De brandweer had na aankomst het vuur snel onder controle. Er wordt onderzocht of er bij de brand asbest is vrijgekomen.
Brandweer en ambulance waren snel ter plaatse
Brandweer en ambulance waren snel ter plaatse © Julian Spa

15.45: Getuigen van steekpartij in Herestraat gezocht

De politie is op zoek naar twee mannen die vorige week zaterdag getuige waren van de steekpartij in de Herestraat in Groningen, waarvoor eerder al twee verdachten werden aangehouden. Uit onderzoek is gebleken dat de twee op de plaats van het incident waren. Bij het incident raakten in totaal drie mensen gewond, waaronder de twee verdachten.
De Herestraat was afgesloten tijdens het incident
De Herestraat was afgesloten tijdens het incident © Reinder Smith/RTV Noord

14.50: Messen in beslag genomen bij jongeren in Stad

De politie in Groningen Zuid heeft heeft bij twee jongeren een aantal messen in beslag genomen. De messen werden ontdekt dankzij een tip van een oplettende voorbijganger. 'Triest dat we dit veelvuldig aantreffen bij de jeugd van tegenwoordig. Wat maakt dat je hiermee op straat rondloopt?', schrijft de politie op Instagram.

14.45: Waarschuwing voor malafide klusjesmannen

De politie in het Westerkwartier waarschuwt voor malafide klusjesmannen, die bij mensen aanbellen met de vraag of ze werk voor hen kunnen opknappen. Daarvoor moet dan vervolgens fors betaald worden, terwijl het werk vaak niet naar behoren wordt gedaan.

8.00: Brandjes in bergingen van appartementen aan Korreweg in Stad

In twee bergingen onder appartementen aan de Korreweg in Groningen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag brandjes gewoed.
Het ene brandje is geblust door de brandweer, het andere is vanzelf uitgegaan.
Bij de brandjes is niemand gewond geraakt. Wel moesten enkele mensen tijdelijk hun woning verlaten vanwege de rook.
De politie vermoedt dat de brandjes zijn aangestoken. Ze heeft een buurtonderzoek gehouden en is op zoek naar getuigen.
De brand in de berging is vermoedelijk aangestoken
De brand in de berging is vermoedelijk aangestoken © ProNews