112-nieuws zaterdag 6 augustus: Nieuwe afvalbranden bij Marum • Gewonden bij vechtpartij aanmeldcentrum in Ter Apel

Een ambulance kwam ter plaatse in Stadskanaal
Een ambulance kwam ter plaatse in Stadskanaal © 112 Groningen
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

17.15: Gewonden bij vechtpartij in Ter Apel

Bij het aanmeldcentrum voor asielzoekers in Ter Apel is zaterdag rond kwart over vijf een vechtpartij geweest. Daarbij waren tientallen personen betrokken.
Eén persoon is met een steekwond naar het ziekenhuis gebracht. Daarnaast zijn er meerdere personen lichtgewond geraakt. De politie heeft nog niemand aangehouden.

16.00 uur: Fietser gewond bij botsing

Een fietser is zaterdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding op de rotonde van de Continentenlaan met de Aziëlaan in Stadskanaal. De fietser kwam door de aanrijding met de automobilist ten val op het wegdek.
Het ambulancepersoneel heeft de gewonde fietser gecontroleerd op verwondingen en ter controle naar het ziekenhuis vervoerd. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding.

11.30: Politie houdt sieradendieven aan in binnenstad Groningen

De politie heeft vannacht twee mannen aangehouden die meerdere mensen van hun sieraden beroofden. Dat gebeurde in de binnenstad. 'De sieraden werden van de hals gefrommeld of getrokken, en het wordt (gelukkig) gemerkt door de mensen waardoor wij in kennis gesteld worden', zegt politieagent Gerard de Jonge tegen RTV Noord.
De politie zoekt nog de eigenaar van één van de gestolen kettingen. Onder vermelding van zaaknummer 2022203921 kan contact opgezocht worden met de politie via 0900-8844.
Een van de gestolen kettingen
Een van de gestolen kettingen © Politie
Omdat slachtoffers steeds hetzelfde signalement gaven, kon de politie met behulp van cameratoezicht twee verdachten aanhouden. De sieraden werden in de kleding van de verdachten aangetroffen.

2.05: Nieuwe afvalbranden langs A7 bij Marum

De brandweer is vannacht opnieuw uitgerukt voor het blussen van gedumpt afval langs de A7. Het gaat om banden en hooibalen. De brand ter hoogte van het viaduct waar eerder deze week een protestactie plaatsvond, werd waren rond drie uur geblust.

1.00: Brand op dak van jongerenzorginstelling in Beijum

Op het dak van jeugdzorginstelling Jongerenzorg aan de Onnemaheerd in de Groninger stadswijk Beijum heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag korte tijd een brand gewoed. Dat gebeurde nadat er vuurwerk op het dak was gegooid.
Het vuurwerk kwam onder zonnepanelen op het dak terecht, meldt de brandweer. Medewerkers van de jeugdzorginstelling kregen de brand onder controle. Toen de brandweer aankwam was het vuur al gedoofd. Wel haalde de brandweer de stroom van de zonnepanelen af en werd een extra controle verricht.
Het is niet bekend hoe groot de schade is.
De brand vond plaats op het dak van nieuwgebouw KnikDak
De brand vond plaats op het dak van nieuwgebouw KnikDak © Onix NL

0.15: Gemaaid gras in brand bij Hellum

In de Kappershuttenweg bij Hellum is brand ontstaan bij een hoop gemaaid gras langs de kans van de weg. De brandweer kreeg de brand in de loop van de nacht onder controle.