De metershoge bananenplant van Eltje

Eltje Vrieling naast zijn bananenplant
Eltje Vrieling naast zijn bananenplant © Marthijs Veldthuis/RTV Noord
Eltje Vrieling uit Glimmen heeft al drie jaar een bananenplant in zijn tuin staan. Nu lijken de eerste banaantjes te komen. Expeditie Grunnen-presentatrice Petra Mulder zocht hem op.
Vrieling is trots op zijn bananenplant en raakt niet uitgepraat over het metershoge gevaarte. ‘Het lijkt misschien dat de plant niet veel ruimte in beslag neemt, maar hier onder zitten allemaal wortels’, wijst Vrieling naar de grond.
In de winter is Vrieling druk in de weer om de plant te beschermen tegen de kou. Met een dikke isolatielaag van allerlei materialen en bladeren zorgt hij ervoor dat de plant de koudere dagen overleefd.
‘En moet je dit zien…’ zegt Vrieling tegen onliner Marthijs Veldthuis en wijst naar de kleine banaantjes die al zichtbaar zijn. Ondertussen heeft Mulder Vrielings vrouw Tjitske apart genomen. ‘Hoe vaak heeft u dit verhaal over de plant nou gehoord?’, de vrouw moet lachen. ‘Hij is er heel wijs mee.’

Dit en meer…

Dit en meer kan je vanavond zien in Expeditie Grunnen. Vanaf 18:00 ieder half uur op RTV Noord. Of bekijk de uitzending hieronder direct:
Expeditie Grunnen ziet een metershoge bananenplant