Echtpaar uit Kolham omgekomen bij wandeltocht in Zuid-Frankrijk

Rosières in de Ardèche in Zuid-Frankrijk
Rosières in de Ardèche in Zuid-Frankrijk © Wikimedia Commons - Alainauzas
Een echtpaar uit Kolham is afgelopen donderdag om het leven gekomen in Zuid-Frankrijk. Ze waren een wandeling aan het maken in een rotsachtig gebied, bij het plaatsje Rosières in de regio Ardèche.
Volgens het Dagblad van het Noorden zou het gaan om de 72-jarige Hindrik Uildriks en zijn 66-jarige vrouw Roelie. Het echtpaar was twee dagen daarvoor aangekomen in het gebied.
Familie laat aan de krant weten dat de vrouw tijdens het wandelen onwel werd. Bellen naar nooddiensten lukte de man niet, vanwege slecht bereik. Hij heeft toen geprobeerd om zijn vrouw naar beneden te helpen, de berg af. Dat lukte hem niet. Vervolgens is de man alleen de berg af gegaan om hulpdiensten te waarschuwen.

Gestruikeld

Na de hulpdiensten te hebben gewaarschuwd is hij met zijn neef, die volgens de krant ook in de omgeving was, weer terug de berg op gegaan. Hij is vervolgens in de zoektocht naar zijn vrouw gestruikeld, waardoor hij een val maakte van drie meter.
Nadat de hulpdiensten arriveerden hebben ze hem nog geprobeerd te helpen, maar dat mocht niet baten. Hij is uiteindelijk vlakbij zijn vrouw aangetroffen. Zij bleek al enkele uren daarvoor te zijn overleden.