Max en Mike vieren vakantie op de crossbaan: 'Het is te gek'

Max (111) en Max (125) komen net van de crossbaan
Max (111) en Max (125) komen net van de crossbaan © Marthijs Veldthuis/RTV Noord
Tijdens hun wekelijkse toer door de provincie belandt het team van Expeditie Grunnen deze keer bij de Motorclub Veendam waar de vrije trainingen bezig zijn. Ze treffen er de familie Pijnen uit Brabant.
‘We komen net uit Italië, ook voor de motorcross, maar daar zijn we in verband met de warmte maar weggegaan. Nu zijn we hier', vertelt Marijn Pijnen. Pijnen is samen met zijn vrouw Sabrina en zijn drie zonen neergestreken in Veendam.

Fanatiek

‘En doe je zelf ook aan deze sport?', vraagt Expeditie Grunnen-presentatrice Petra Mulder aan Marijns vrouw Sabrina: ‘Haha, nee. Maar de zoons allemaal wel.’ Middelste zoon Mike kan niet wachten tot hij de baan op mag: ‘Mam, onze training begint nu,’ zegt hij enigszins dwingend. Voor Mike is het interview wel klaar.
Niet veel later spurt Mike, samen met zijn broer Max de baan op. Ze mogen nu een half uurtje op de baan meedoen aan de vrije training. ‘Mike vindt dat eigenlijk te kort. Die is van de drie wel het meest fanatiek.’
Aan het eind van de vrije training komen Max en Mike tevreden van de baan. ‘Het was te gek!’ joelt Max. Hun gezichtjes voldaan, bezweet en onder de modder.

Dit en meer…

Dit en meer kan je vanavond zien in Expeditie Grunnen. Vanaf 18.00 uur elk half uur op RTV Noord. Of bekijk de uitzending hieronder direct:
Expeditie Grunnen: Vakantie op de motorcrossbaan