Kapotte deur ‘FC-trein’ zorgt voor onvrede bij reizigers (update)

Reizigers wachten vergeefs op het opengaan van de treindeur
Reizigers wachten vergeefs op het opengaan van de treindeur © Marten Nauta/RTV Noord
Een kapotte treindeur heeft zondagmiddag voor de nodige ergernis gezorgd bij reizigers die terugkwamen van de wedstrijd tussen FC Groningen en FC Volendam. De deur weigerde tussen Groningen en het Duitse Weener bij meerdere stations te openen.
Het gaat om de trein met de vertrektijd van 14:53 uur. De trein vertrok enkele minuten te laat bij station Groningen Europapark vanwege het hoge aantal reizigers dat daar instapte.

Meerdere stations

De machinist vertrok bij station Kropswolde zonder dat de reizigers in de achterste coupé konden uitstappen. De trein kwam abrupt tot stilstand na geschreeuw van reizigers. Die riepen dat de machinist de deur alsnog zou moeten openen. Na enige minuten gebeurde dat ook: de machinist opende de deur handmatig.
Enige minuten later herhaalde het tafereel zich op station Martenshoek.
Reizigers, die als haringen in een ton zaten én stonden in de volle trein, begonnen daarop te klagen bij de machinist. De deur zou gerepareerd moeten worden en Arriva zou bovendien een tweede treinstel moeten inzetten op wedstrijddagen van de FC.

'Advies om te wachten'

Arriva laat in een reactie weten dat er in de vakantieperiode treinen worden ingezet die maximaal uit drie coupés bestaan. 'Verder zetten we stewards in om reizigers de trein in te begeleiden. Bij grote drukte adviseren we reizigers te wachten op de volgende trein', laat een woordvoerster weten. 'Reizigers kunnen klachten ook melden bij de klantenservice van Arriva.'
Uiteindelijk zorgden de problemen met de treindeur voor een vertraging van ongeveer tien minuten. De storing is tijdens het rijden ontstaan. Wat de exacte oorzaak is geweest, is volgens Arriva niet bekend.
Update: Het bericht is maandag aangevuld met een reactie van Arriva