112-nieuws maandag 8 augustus: Akkerbrand in De Groeve • Cameratoezicht Hoogezand na branden

Een brandweerman is aan het nablussen, met op de achtergrond het Zuidlaardermeer
Een brandweerman is aan het nablussen, met op de achtergrond het Zuidlaardermeer © Persbureau Meter
In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

20.00: Twee vermiste jongens uit Hoogkerk zijn terecht

De twee jongens uit Hoogkerk die werden vermist zijn terecht. De politie heeft rond 20.00 uur een Burgernetmelding doen uitgaan en meldde ongeveer een half uur later dat de jongens gevonden zijn.

18.50: Brand op akker in De Groeve

Op een akker langs de Hunzeweg (N386) bij De Groeve heeft brand gewoed. De rookwolken zijn vanuit de wijde omgeving zichtbaar.
De brandweer rukte met meerdere eenheden uit en had de brand vrij snel onder controle. Wat de oorzaak van de brand is, is niet bekend.
De brandweer was nog enige tijd aan het nablussen. Een stuk land ter grootte van een voetbalveld is zwartgeblakerd, zo is te zien op luchtfoto's.
Brandweer rukt met meerdere eenheden uit voor akkerbrand in De Groeve

17.35: Inwoner van Delfzijl vindt vuurwapen in de heg

Een bewoner van Delfzijl-Noord heeft een vuurwapen in de heg van de tuin gevonden. Dat schrijft de politie op Instagram. De Delfzijlster zag het wapen tijdens het knippen van de heg.
De politie heeft het wapen veiliggesteld en doet nader onderzoek naar de vondst.

15.55: Vergeten rem erop te zetten: trekker belandt in water Stadskanaal

In Stadskanaal is een trekker in het water beland van het kanaal langs de Krommewijk.
Vermoedelijk was de eigenaar water aan het tanken met een waterkar en vergeten de trekker op de rem te zetten, waarna die achteruit het water inrolde.
De trekker verdween bijna in z'n geheel onder water
De trekker verdween bijna in z'n geheel onder water © Persbureau Groningen

14.10: Cameratoezicht Hoogezand na branden bij sloophuizen

De Groen van Prinstererstraat in Hoogezand heeft cameratoezicht gekregen. Dit nadat het afval rondom de 73 sloophuizen in de straat regelmatig in brand werd gestoken.
Buurtbewoners die er nog wonen, onder wie Jan Westman, waren ten einde raad. 'Het is dramatisch', zei hij afgelopen week. De woningen worden na de vakantie gesloopt. Er komen 55 nieuwbouwwoningen voor in de plaats.
Aan de Groen van Prinstererstraat in Hoogezand zijn camera's  geplaatst
Aan de Groen van Prinstererstraat in Hoogezand zijn camera's geplaatst © Patrick Wind/112Groningen

11.00: Schipper motorboot weigert blaastest en wordt aangehouden

De politie van Midden-Groningen bekeurde maandochtend op het Zuidlaardermeer bij Kropswolde een bestuurder van een jetski, die met veertig kilometer per uur werd geklokt waar twaalf is toegestaan.
Een opvarende van een motorboot bemoeide zich hier vervolgens luidruchtig mee. Toen de agenten bij de schipper van de boot een blaastest wilden afnemen weigerde deze. Daarop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.
Op het bureau werkte hij wel mee, waarna hij ruim twee keer de toegestane hoeveel alcohol in zijn bloed bleek te hebben. Hij kreeg een proces verbaal en een tijdelijk vaarverbod.
De politie was gaan controleren na een melding van overlast gevende jetskiërs. Politie Midden-Groningen belooft de komende tijd vaker te controleren op snelheid, overlast en alcoholgebruik.
Een politieboot (ter illustratie)
Een politieboot (ter illustratie) © FPS/Jos Schuurman

0.45: Busje tegen boom bij Onstwedde

Aan de Blekslage, buiten de bebouwde kom van Onstwedde, is een automobilist met een busje op een boom gebotst. Er waren geen andere voertuigen bij het ongeval betrokken. Politie en ambulance kwamen ter plaatse. Volgens een 112-fotograaf slaagde de chauffeur erin zelf uit de wagen te komen.
Hulpdiensten bij het ongeval in Onstwedde
Hulpdiensten bij het ongeval in Onstwedde © Marijn Buijse/112 Groningen