E.coli-bacterie in drinkwater Ulrum

ULRUM - Het waterbedrijf Groningen adviseert inwoners van het noordelijk deel van Ulrum het drinkwater nog tot donderdagochtend te koken. In het drinkwater werd dinsdagavond de E.coli-bacterie aangetroffen.
Deze bacterie levert geen gevaar op voor de volksgezondheid, maar kan bij bij mensen met een zwakke gezondheid en kinderen darm- en maagklachten opleveren. De bacterie is vermoedelijk tijdens het vervangen van een waterleiding in het drinkwater terechtgekomen.
Inmiddels is het water gezuiverd. Een eerste test heeft uitgewezen dat het water schoon is. De resultaten van een tweede test zijn echter pas donderdagochtend bekend, en tot die tijd is het, volgens het waterbedrijf, verstandig het drinkwater drie minuten te koken. De bacterie sterft dan en daarna kan het water gewoon worden gedronken.
Het Waterbedrijf adviseert wel om het water in een pannetje of een ouderwetse fluitketel te koken. De meeste elektrische waterkokers gaan na een minuut uit en dan is de E.coli-bacterie nog niet uit het water verdwenen.
Het gaat in Ulrum om de volgende straten: Elensterweg, Leensterweg en alle straten ten noorden van deze straten richting Hornhuizen, Breweelsterweg, A.J. van de Brielweg en de Schapenweg.