Britt Weerman geniet van WK-zilver: ‘Heel tevreden mee’

Britt Weerman tijdens de ceremonie
Britt Weerman tijdens de ceremonie © Kai Peters
Het was een bijzonder weekend voor hoogspringster Britt Weerman. De 19-jarige atlete van Groningen Atletiek veroverde een zilveren medaille tijdens de wereldkampioenschappen voor junioren in het Colombiaanse Cali. Maandagochtend kwam ze terug in Nederland.
Weerman kwam in de nacht van zaterdag op zondag tot een hoogte van 1 meter en 93 centimeter. Daarmee bleef ze twee centimeter verwijderd van de winnares en haar eigen persoonlijk record, tevens het Nederlands record. Karmen Bruus (17) uit Estland veroverde het goud. De Servische Angelina Topic (17) pakte het brons.

'Heel tevreden mee'

‘Ik ging eigenlijk naar het toernooi met het idee dat ik wel 1.90 zou kunnen springen. Met 1.93 zit ik alweer dichter bij mijn persoonlijk record, dus daar ben ik zeker heel tevreden mee’, aldus de regerend Europees kampioene bij de junioren. ‘Ik heb nog wel drie pogingen op 1.95 gedaan. Ze waren niet slecht, maar dat meisje (Bruus, red.) had het net in zich en ik helaas net niet’, voegt ze toe.
Weerman had weinig moeite om zich aan te passen aan de omstandigheden in Colombia. ‘Op zich viel het wel mee. Het tijdsverschil is natuurlijk even wennen, maar we waren er wel een week van tevoren, dus daar was ik inmiddels wel aan gewend. Het eten is ook altijd net anders en de temperatuur, maar in principe was eigenlijk alles wel goed te doen.’

'Sowieso finale' bij EK senioren in München

Over anderhalve week maakt Weerman haar debuut bij de Europese kampioenschappen atletiek voor senioren in München. Op vrijdag 19 augustus is de kwalificatie. Twee dagen later is de finale. ‘Ik denk dat ik sowieso de finale zou kunnen halen. In de finale zal wel ergens rond de twee meter nodig zijn om een medaille te winnen, maar ik denk dat ik sowieso in de top twaalf kan eindigen. Ik ga mijn best doen’, besluit Weerman.