112-nieuws dinsdag 9 augustus: Naakte man gearresteerd op Zuiderdiep • Scooterrijder en automobilist botsen

Brandweerlieden blussen een brandje bij de Beertsterplas
Brandweerlieden blussen een brandje bij de Beertsterplas © Noordernieuws
In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan

20.45: Buitenbrandje in Beerta

De brandweer is uitgerukt voor een buitenbrandje aan de Horst in Beerta. Bij de Beertsterplas had iemand een klein vuurtje gemaakt en deze onbeheerd achtergelaten. De brandweer had de brand onder controle voordat het vuur zich kon verspreiden naar het naastgelegen bosschage.

17.40: Automobilist en scooterrijder botsen

Op de kruising Van Loghemstraat met de Van Eesterenlaan in Groningen is een aanrijding geweest tussen een automobilist en een scooterrijder. Hierbij is de scooterbestuurder gewond geraakt. De weg is tijdelijk afgesloten geweest.
De scooter en de auto
De scooter en de auto © 112 Groningen

15.35: Naakte man gearresteerd op Zuiderdiep in Stad (update)

Op het Zuiderdiep in Stad is een naakte man gearresteerd. Maarten Roorda, eigenaar van proeflokaal Hooghoudt zag het recht voor z'n neus, vanaf zijn terras, gebeuren. ‘Ik zat met m’n vrouw en kind een glaasje appelsap te drinken op het terras en opeens zag ik overal politie en handhaving. Toen zag ik ook waarom: er liep een naakte man over de busbaan, midden over het Zuiderdiep. Het was een spiernaakte man. Ik dacht: dat is nogal surrealistisch: Huh, zie ik dit nou goed?’
‘De politie had de taser in de aanslag, maar die is niet gebruikt. De naakte man leek heel kalm. Uiteindelijk kon hij rustig worden meegenomen, hij heeft geen verzet gepleegd. Al met al een vreemd gezicht', aldus Roorda.
De politie zegt de man te hebben overgedragen aan de hulpverlening. 'Het zal niet verbazen dat de man verward gedrag vertoonde', aldus de woordvoerder.
Waarom de man het adamskostuum verkoos boven zijn reguliere kleding, is niet bekend.
Dit bericht is aangevuld met een reactie van de politie
Agenten houden de naakte man aan
Agenten houden de naakte man aan © Loek Mulder/RTV Noord

13.15: Opnieuw fietsendief aangehouden dankzij lokfiets

De politie in de stad Groningen heeft opnieuw een verdachte van fietsendiefstal aangehouden, dankzij de inzet van een lokfiets. Door een gps-zender op de fiets kon de verdachte worden aangehouden. Vorige maand werd door inzet van een lokfiets ook al iemand in de kraag gevat.

11.30: Automobilist en scooterrijder botsen in Stad

Op de kruising van de Kleine Leliestraat en de Nieuwe Kijk in 't Jatstraat in de stad Groningen heeft dinsdagochtend een aanrijding plaatsgevonden tussen een automobilist en een scooterrijder. Laatstgenoemde liep door de aanrijding verwondingen op en moest door ambulancepersoneel behandeld worden. De kruising was ten tijde van het ongeluk enige tijd afgesloten.
De auto en scooter vlak na het ongeluk
De auto en scooter vlak na het ongeluk © 112 Groningen

10.45: Politie houdt 41-jarige Stadjer aan voor reeks inbraken en diefstallen

De politie heeft maandagmiddag in de stad Groningen een 41-jarige man aangehouden die gezocht werd voor meerdere inbraken en diefstallen. De verdachte werd aangehouden door een agent in zijn vrije tijd.
De man werd gezocht voor meerdere diefstallen en inbraken die hij de afgelopen twee maanden pleegde bij bedrijven en particulieren in de stad Groningen. De buit liep uiteen van fietsen en onderdelen tot kassa's en contant geld.
De agent zag de verdachte op een elektrische fiets rijden en hield hem aan nadat hij een pand had verlaten, waar hij even eerder naar binnen was gegaan. Volgens de politie zit de verdachte vast en wordt hij verhoord. Ook wordt onderzocht of de e-bike waarop hij reed zijn eigendom is.

08.30: Politie Veendam bijna etmaal druk met brandend hooi

De politie in Veendam heeft dinsdagochtend laten weten dat zij van zondagnacht tot en met maandagavond meerdere keren de handen vol hadden vanwege brandend hooi aan het Egypteneind in de Parkstad. Hoewel er nog geen oorzaak voor de brand is ontdekt, roept de politie - zeker nu de dagen weer warmer worden - uit voorzorg op om voorzichtig te zijn met brandbaar materiaal.