Verdachten uit Opende en Gorredijk aangehouden voor afvaldumpingen A7

Afvaldump op een A7-afrit bij Frieschepalen eind juli
Afvaldump op een A7-afrit bij Frieschepalen eind juli © ANP
De politie heeft twee nieuwe verdachten aangehouden voor het dumpen van afval op de A7. Het gaat om een 20-jarige man uit Gorredijk en een 19-jarige man uit Opende.
Eerder werd al een 32-jarige man uit de gemeente Westerkwartier aangehouden op verdenking van het dumpen van afval op de A7 bij Marum en Frieschepalen. Maandag werd bekend dat hij langer vast blijft zitten.

Snelwegblokkades en brandstichting

'De verdachten uit Gorredijk en Opende worden verdacht van het blokkeren van de snelweg, brandstichting en het overtreden van de Wet milieubeheer', aldus een politiewoordvoerder. Met dat laatste vergrijp wordt volgens de zegsman gedoeld op het dumpen van asbest.
Volgens de politie moet onderzoek nog uitwijzen bij welke afvaldumpingen beide verdachten exact betrokken zijn geweest. 'Maar dat ze bij afvaldumpingen betrokken zijn geweest staat vast.'

Meerdere aanhoudingen?

Hoewel de politie nu drie aanhoudingen heeft verricht, worden meerdere aanhoudingen volgens de woordvoerder niet uitgesloten. 'Ook willen we benadrukken dat wanneer mensen iets gezien hebben van de afvaldumpingen of beschikken over camerabeelden die ons verder kunnen helpen in het onderzoek, we graag met ze in contact komen.'