Twaalf maanden cel voor fatale brand scheepswerf De Punt

LEEUWARDEN - Eigenaar Wessel Beuving van de scheepswerf in De Punt is veroordeeld tot twaalf maanden gevangenisstraf. Aangezien hij al drie maanden heeft vastgezeten, moet hij nog negen maanden de cel in. Dit heeft het Gerechtshof in Leeuwarden donderdagmiddag bepaald.
Bij een brand op de scheepswerf in De Punt kwamen in mei 2008 drie brandweermannen om het leven. Eigenaar Beuving van de werf stond terecht voor het beschadigen van het elektriciteitsnetwerk, waardoor de brand is ontstaan.

Het Openbaar Ministerie had drie jaar celstraf tegen hem geëist.
De rechtbank in Assen veroordeelde Beuving eerder tot drie maanden cel voor het knoeien met stroom. De rechtbank vond toen, dat niet bewezen was, dat daardoor de brand was ontstaan. Ook de dood van de brandweermannen kon de werfeigenaar niet worden aangerekend, aldus de rechter destijds. Het OM had in Assen vijf jaar gevangenisstraf geëist en ging in hoger beroep. Ook de verdachte was het niet eens met het vonnis en stapte naar het Hof in Leeuwarden.
De advocaat van Beuving liet donderdag weten tegen het vonnis van het Hof in cassatie te gaan. Mogelijk besluit ook het OM naar de Hoge Raad te stappen.