Michael de Leeuw alsnog in gesprek met Willem II

FC Groningen-aanvaller Michael de Leeuw
FC Groningen-aanvaller Michael de Leeuw © Stefan Bleeker/RTV Noord
Er lijkt snel een einde aan de samenwerking tussen FC Groningen en Michael de Leeuw te komen. De spits is momenteel in Tilburg waar woensdag een gesprek gepland staat.
Het kwam afgelopen zaterdag als een verrassing voor Michael de Leeuw toen hij van trainer Frank Wormuth en technisch directeur Mark-Jan Fledderus hoorde dat hij niet bij de selectie zou zitten tegen FC Volendam, een dag later. En zo zat de aanvaller tijdens de seizoenopening ineens op de tribune tussen een paar vrienden, terwijl zijn ploeggenoten tegen de promovendus in actie kwamen.

Woensdag in gesprek

Na de wedstrijd tegen FC Volendam vertelde technisch directeur Mark-Jan Fledderus al dat FC Groningen een akkoord had met Willem II over een overgang van De Leeuw. Volgens de technisch directeur zag de spits zelf van een overgang af omdat zijn thuisfront het niet zag zitten. Ook FC Emmen had belangstelling voor de goalgetter, maar de club uit Drenthe weigerde een vergoeding te betalen en wilde de 35-jarige aanvaller alleen transfervrij overnemen.
De afgelopen dagen heeft De Leeuw nogmaals over een eventuele stap naar Tilburg nagedacht. Dinsdagavond reisde hij met de trein naar Noord Brabant. 'Michael slaapt vanavond bij zijn ouders die in Tilburg wonen en dan gaan we morgen in gesprek', laat technisch directeur Teun Jacobs van Willem II weten. 'We vinden Michael nog altijd een interessante speler en gaan graag nog met hem in zee.'

Trainerscarrière bij de FC ongewis

Door een oplettende Twitteraar werd De Leeuw gespot in de trein naar Tilburg met een grote koffer. 'Dan heeft hij er vast vertrouwen in dat we er snel uit gaan komen', lacht Jacobs als hij daarmee geconfronteerd wordt.
Afgelopen seizoen kwam De Leeuw nog 32 keer in actie voor FC Groningen, waarna zijn aflopende verbintenis met een jaar verlengd werd. Na zijn carrière zou hij een trainerscursus volgen en als trainer aan de Trots van het Noorden verbonden blijven. Het is niet duidelijk of dat nog steeds gaat gebeuren, of dat die optie nu van tafel is.
De Leeuw doorliep de jeugdopleiding van Willem II, maar speelde nooit in het eerste elftal. Dat gaat er mogelijk nu dus alsnog van komen.