Kogel is door de kerk: De Leeuw vertrekt naar Willem II

Michael de Leeuw viert een goal
Michael de Leeuw viert een goal © Orange Pictures
Michael de Leeuw verlaat FC Groningen en keert terug naar Willem II. De 35-jarige aanvaller heeft zijn handtekening onder een tweejarig contract gezet.
De Leeuw, geboren in het Noord-Brabantse Goirle, doorliep de jeugdopleiding van Willem II maar speelde nooit een officieel duel in het eerste elftal van de formatie uit Tilburg. Hij vertrok naar Veendam en voetbalde later ook voor De Graafschap, het Amerikaanse Chicago Fire en FC Emmen.

'Belangrijke plaats in mijn hart'

Het afgelopen seizoen speelde De Leeuw voor FC Groningen, net als van 2012 tot 2016. De club en omgeving betekenen veel voor De Leeuw: 'Mijn gevoel voor FC Groningen en Groningen is groot. Mijn vrouw en de kinderen wonen en leven er ook heel graag. Wij keren dus zeker terug naar het Noorden.'
'FC Groningen heeft een belangrijke plaats in mijn hart. Niet voor niets ben ik vorig jaar teruggekeerd met het idee om er mijn spelerscarrière af te sluiten. Het is helaas even anders gelopen, maar wat mij betreft is het voor nu uit het oog, maar zeker niet uit het hart', aldus de aanvaller.

'Nog niet klaar als speler'

Toch kiest De Leeuw er op dit moment voor om te voetballen, en dus voelt een vertrek naar Tilburg logisch voor hem. 'Ik voel me nog goed en fit en ben nog niet klaar als speler. Ik denk nog van waarde te kunnen zijn voor het team. Ook op het veld. En op dat deel had ik voor dit seizoen weinig perspectief bij FC Groningen. Dat het nu even anders loopt, kan gebeuren in de voetballerij.'