Lopend Vuur: Als de regering niet ingrijpt kom ik financieel in de problemen

Twee bananen en zes eieren voor 20 euro
Twee bananen en zes eieren voor 20 euro © ANP
Er lijkt maar geen einde te komen aan de stijgende prijzen. Boodschappen zijn in een jaar tijd bijna twintig procent duurder geworden en voor ons gas en licht betalen we de hoogste prijs in heel Europa.
Sinds 1975 is de inflatie in Nederland niet zó hoog geweest. Vanuit Den Haag is wel iets gedaan: De belasting op gas en benzine is verlaagd en voor mensen met lage inkomens is er een energietoeslag.

Eerder ingrijpen

Toch lijkt in de landen om ons heen meer gedaan te worden om alles voor de bevolking enigszins betaalbaar te houden. De betrokken ministers vinden het voorlopig niet nodig bij elkaar te komen. Pas volgende week is er weer een ministerraad in de aanloop naar de begrotingsplannen voor Prinsjesdag in september.
Maar hebben we die tijd wel of moet er eerder worden ingegrepen om te voorkomen dat duizenden huishoudens straks hun vaste lasten en voedsel niet meer kunnen betalen?
De stelling in ons Lopend Vuur:

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.

Nederlandse vlag op de kop

'Van de Nederlandse vlag blijf je af' was ons Lopend Vuur van gisteren. Daar was ruim 52 procent van de stemmers het mee eens. Bijna 48 procent was het daarmee oneens. In totaal brachten 9.978 mensen hun stem uit.