Eerste overwinning voor BV Veendam

LEEUWARDEN - BV Veendam heeft de uitwedstrijd tegen koploper Cambuur met 1-0 gewonnen. Marnix Kolder scoorde in de laatste minuut de winnende treffer. Het was de eerste overwinning van het seizoen.
In een boeiend duel waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Cambuur had in de eerste helft een veldoverwicht, maar de ploeg van Joop Gall kreeg de grootste kans. Andrew Ornoch verzuimde tien minuten voor rust om Veendam op voorsprong te zetten. Na een uitstekende pass van Michael de Leeuw stifte de aanvaller de bal naast het doel. Cambuur was met name gevaarlijk met afstandsschoten. Peter van der Vlag voorkwam dat de thuisploeg tot scoren kwam.
In de tweede helft drong Cambuur steeds meer aan, maar Veendam bleef zonder al te veel moeite overeind. Ornoch was opnieuw dichtbij een doelpunt. Zijn kopbal belandde op de lat. Een afstandsschot van Lars Lambooij werd gekeerd door Cambuur-keeper Meul. In het laatste kwartier miste Koc een tweetal goede kansen en schoot Ghoochannejhad voor de thuisploeg. Via een counter speelde Veendam zich naar de eerste zege van het seizoen. Kolder kon vrijstaand de bal achter doelman Meul schuiven. Veendam heeft 1 punt uit 6 wedstrijden en is geklommen naar de vijftiende plaats in de Jupiler League.