Supportersdag FC Groningen op zaterdag 27 augustus

Euroborg is het decor van de Supportersdag
Euroborg is het decor van de Supportersdag © Orange Pictures
FC Groningen houdt zaterdag 27 augustus een Supportersdag in de eigen Euroborg. Van 12.00 tot 16.00 uur zijn er diverse activiteiten gepland, die gratis te bezoeken zijn. De eerste selectie van de FC is tijdens deze Supportersdag aanwezig voor fotomomenten en handtekeningen.
FC Groningen wilde aanvankelijk haar jaarlijkse Open Dag onderdeel laten zijn van de viering van Groningens Ontzet. De club kreeg hier echter geen vergunning en toestemming voor.
Marketingmanager Edwin Froma van de FC baalt hier nog steeds van, maar is wel blij met de Supportersdag. 'Het wordt een evenement, waar supporters hun idolen kunnen ontmoeten. We zijn blij deze dag te kunnen bieden en kijken er naar uit. We hopen ook met deze opzet dat duizenden supporters op 27 augustus richting Euroborg komen.'

Verschil met Open Dag

De invulling van de Supportersdag verschilt van de reguliere Open Dag. Alle activiteiten vinden in het stadion plaats en niet op het voorplein en achter het stadion. De officiële spelerspresentatie vindt wel plaats en ook kunnen er handtekeningen van spelers en trainers worden verzameld.