FC Groningen na rust eenvoudig langs Excelsior

GRONINGEN - FC Groningen heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Excelsior met 2-0 gewonnen. Bij rust was de stand 0-0, maar door goals van Pedersen en Matavz in de tweede helft gingen de drie punten uiteindelijk verdiend naar de Groningers.
De eerste helft

FC Groningen begon goed aan de wedstrijd. De ploeg nam het initiatief, maar kon nog geen echte kansen creëren. Het eerste gevaarlijke moment kwam op naam van Excelsior. Fernandez maaide de bal echter rakelings voorlangs. Kort daarna aan de andere kant een goede voorzet van Pedersen op Ivens, maar deze kopte de bal over. Langzamerhand begon ook Excelsior aan te dringen en was de wedstrijd na ruim een kwartier spelen in evenwicht. Dan een gevaarlijk moment voor het doel van FC Groningen, een slim genomen hoekschop werd van de lijn gehaald door Kieftenbeld. Na ruim een half uur spelen een grote kans voor de thuisploeg. Pedersen wist de bal uit de lucht te vissen, maar de bal ging centimeters naast.

Vlak voor rust mocht Tadic aanleggen voor een vrije trap, maar deze werd goed gekeerd door Paauwe. Ook de afvallende bal was voor Tadic, hij speelde de bal in de voeten van Pedersen, maar deze wist de bal niet op doel te schieten. In de laatste minuut van de eerste helft mocht Enevoldsen het ook nog van 25 meter proberen, hij knalde de bal op doel maar ook deze bal werd gekeerd door de doelman van Excelsior.

De tweede helft

FC Groningen begon aanvallend aan de tweede helft en kwam vlak na de pauze op voorsprong. In de 52e minuut gaf Tadic een goede voorzet op Enevoldsen. Hij stuitte op de doelman van Excelsior, maar de afvallende bal werd goed opgevangen door Pedersen en hij schoot de thuisploeg naar de 1-0 voorsprong. FC Groningen probeerde de daarop volgende minuten druk te blijven zetten, maar kwam niet gevaarlijk voor het doel. En dus kwamen er ruimtes voor Excelsior, mede doordat Groningen bij vlagen slordig speelde. Een aanval van Bergkamp over de rechterkant, maar zijn voorzet belandde in de handen van Luciano. Vlak daarna, in de 74e minuut, een mooie counter van Groningen een één-twee tussen Matavz en Pedersen, Matavz ontving de bal in de loop van Pedersen en schoot de bal onberispelijk langs doelman Paauwe van Excelsior. Na de 2-0 bleef FC Groningen goed spelen. Excelsior probeerde nog aan te zetten voor een slotoffensief, maar kon geen kansen meer creëren. In blessure tijd was er zelfs nog een grote kans op de 3-0. Bacuna gaf voor op Garcia, maar de Uruguayaan verzuimde te scoren en zo eindigde de wedstrijd in 2-0.
FC Groningen heeft veertien punten uit zes wedstrijden en staat daarmee op de derde plaats in de Eredivisie.