Britt Weerman wil vooral genieten van EK senioren: ‘Maar zeg nooit nooit...'

Britt Weerman toont haar zilveren WK-medaille en een Colombiaanse knuffel
Britt Weerman toont haar zilveren WK-medaille en een Colombiaanse knuffel © RTV Noord/Karel-Jan Buurke
Ze mag de beste Nederlandse hoogspringster ooit genoemd worden en traint ‘gewoon’ in het Stadspark namens Groningen Atletiek. De 19-jarige Britt Weerman won het afgelopen weekend tijdens de Wereldkampioenschappen voor junioren in Colombia een zilveren medaille, en nu maakt ze zich op voor de Europese kampioenschappen voor senioren, volgende week in München.
Donderdagmiddag was Weerman nog even in het Stadspark, met haar medaille.

Bijzondere medaille

'Het is voor mij wel echt een bijzondere medaille. Het laat wel zien dat je in je eigen leeftijdscategorie meedoet met de top, dus dat biedt wel een goed vooruitzicht', aldus de atlete.
Britt Weerman kijkt uit naar EK: 'Zeg nooit "nooit"'

Onderhoud aan afgekeurde atletiekbaan

De atletiekbaan is donderdagmiddag bijna helemaal leeg, maar het toeval wil dat uitgerekend de oude mat voor het hoogspringen, wordt vervangen door een nieuwe mat. Daan van der Schilt is er maar druk mee.
Ik ben wel heel trots dat dat meisje zo goed springt en nu ook naar de EK gaat
Daan van der Schilt - onderhoudsman
'De baan was wel aan onderhoud toe. De baan is afgekeurd en die wordt dinsdag opnieuw gekeurd. Ik verwacht wel dat die weer goedgekeurd wordt. Ook de twee hoogspringmatten waren afgekeurd, die waren kapot. Er zijn dus nieuwe aangeschaft, zodat de atleten weer veilig kunnen springen.'

'Heel trots' op Weerman

De prestatie van Weerman is Van der Schilt ook zeker niet ontgaan. 'Ik ben wel heel trots dat dat meisje zo goed springt en nu ook naar de EK gaat. Ik hoop dat ze ervan geniet en dat ze een goede prestatie levert.'
Britt Weerman op de atletiekbaan in Groningen
Britt Weerman op de atletiekbaan in Groningen © RTV Noord/Karel-Jan Buurke

'Wie weet weer een persoonlijk record'

Een medaille tijdens de Europese kampioenschappen zal waarschijnlijk te hoog gegrepen zijn, een finaleplek is goed mogelijk.
Ik ga er gewoon echt heel erg van genieten
Britt Weerman over de komende EK
'Aan het begin van het seizoen was het EK wel een soort leuke bijkomstigheid, maar nu is het gewoon echt gelukt. Ik ga er gewoon heel erg van genieten. Een medaille zal wel héél lastig worden, maar zeg nooit nooit. Ik ga in ieder geval voor een finaleplek en dan hoop ik op mijn best te zijn en wie weet weer een persoonlijk record te springen.'
Stiekem kijkt ze ook al wat verder vooruit. 'In principe ben ik nu nog maar één centimeter verwijderd van de olympische limiet. Mijn doel is dus wel een beetje de Olympische Spelen van Parijs.'

'Misschien mijn medailles eens ophangen'

Voor alle prijzen die ze aan het binnenhalen is, moet er misschien maar eens een mooi plekje gecreëerd worden in huis. 'Ik heb nu al mijn prijzen op de kast liggen, maar misschien moet ik mijn medailles maar een keer gaan ophangen. Ik denk dat dat wel een goed idee is', besluit ze met een lach.
Over anderhalve week maakt Weerman haar debuut bij de Europese kampioenschappen atletiek voor senioren in München. Op vrijdag 19 augustus is de kwalificatie. Twee dagen later is de finale.