112-nieuws vrijdag 12 augustus: Auto op de kop op A7 • Automobilist schept voetganger • Brandweer blust bermbrandjes

De auto op de kop op de A7
De auto op de kop op de A7 © Noordernieuws
In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

19.20: Auto belandt op de kop op A7 bij Beerta

Op de A7 bij Beerta, tussen de Duitse grens in de richting van Winschoten, is vrijdagavond een personenauto op de kop beland. Hoe dat heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk.
In de auto zaten meerdere personen. Die raakten voor zover bekend licht gewond. Het ongeval zorgde op de A7 voor vertraging bij weggebruikers.

18.55: Voetganger gewond na te zijn geschept door automobilist

Op de Van Iddekingeweg ter hoogte van de van Lenneplaan is vrijdagavond een voetganger geschept door een automobilist. De voetganger raakte daarbij gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.
Hoe de aanrijding kon gebeuren wordt onderzocht.
Hulpdiensten ontfermen zich over de voetganger
Hulpdiensten ontfermen zich over de voetganger © Patrick Wind/112Groningen

16.00: Automobilist gewond bij botsing op boom in Stadskanaal

Op de Van Boekerenweg (N378) bij Stadskanaal is vrijdagmiddag een automobilist op een boom gebotst. Hoe dat kon gebeuren is nog niet duidelijk. Het lijkt te gaan om een eenzijdig ongeval. Ook de brandweer werd opgeroepen voor het ongeluk.
De bestuurder is overgebracht naar het ziekenhuis. Over de aard van de verwondingen is niets bekend.
Hulpdiensten ter plaatse in Stadskanaal
Hulpdiensten ter plaatse in Stadskanaal © Persbureau Groningen

14.50: Brandweer is bermbrandjes bij Westerlee snel de baas

De brandweer van Winschoten is vrijdagmiddag uitgerukt voor het blussen van twee bermbrandjes aan de D.H. Vinkersweg in Westerlee. Doordat de brandweer met twee wagens ter plaatse was, waren beide brandjes snel onder controle.
De brandweer blust vrijdagmiddag een bermbrand bij Westerlee
De brandweer blust vrijdagmiddag een bermbrand bij Westerlee © Noordernieuws

14.45: Scootmobiel aangereden in Stad

Een bestuurder van een scootmobiel is ter hoogte van de oprit van de A7 bij de Laan Corpus den Hoorn in Groningen aangereden door een automobilist. Er is een ambulance ter plaatse. Volgens een woordvoerder van de politie lijkt het er op dat het slachtoffer niet ernstig gewond is geraakt.
Hulpdiensten bij de plek van het ongeval met de scootmobiel
Hulpdiensten bij de plek van het ongeval met de scootmobiel © 112 Groningen

13.40: Motorrijder belandt naast de weg bij Stedum en raakt gewond

Op de Delleweg (N996) bij Stedum is een motorrijder bij een val gewond geraakt. De motorrijder is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Over de ernst van de verwondingen is niets bekend. De motor belandde in de sloot naast de weg.
De motor kwam omgekeerd in de sloot terecht
De motor kwam omgekeerd in de sloot terecht © Richard Degenhart/ProNews

11.30: Dakbrand in Winschoten

Aan de Burgemeester Venemastraat in Winschoten heeft de brandweer aan het eind van de ochtend een dakbrand geblust. De brandweer moest daarvoor een stukje dak openbreken. Vanaf de zolder heeft de brandweer nog een controle uitgeoefend. Er was lichte rookontwikkeling.
De brandweer kwam langs om de brand te blussen
De brandweer kwam langs om de brand te blussen © Noordernieuws

3:00: Woningoverval blijkt valse melding

De politie heeft afgelopen nacht 'een stevig gesprek' gevoerd met een man die melding deed van een woningoverval aan de Vindicatstraat in Groningen. Na de melding kwam de politie ter plaatse, maar er bleek geen sprake te zijn van een inbraak of een overval. Na het stevige gesprek keerde de politie weer richting het bureau.
De politie kwam ter plaatse
De politie kwam ter plaatse © 112 Groningen

3.00: Man aangehouden voor mishandeling

Een 25-jarige man uit Georgië is in de nacht van donderdag op vrijdag op heterdaad aangehouden voor mishandeling. Hij sloeg zonder aanleiding een fietser op het Emmaviaduct in Groningen. Hij is ingesloten voor verhoor.

2.00: Scooter in vlammen opgegaan

In het Gorechtpark in Hoogezand is rond 2.00 uur een elektrische scooter in vlammen opgegaan. Bij aankomst van de politie was het vuur al bijna volledig gedoofd. De brandweer heeft nog een nacontrole uitgevoerd. De gemeente zal de resten van de scooter opruimen. De eigenaar van de scooter was niet aanwezig.
De uitgebrande scooter in Hoogezand
De uitgebrande scooter in Hoogezand © Pronews