112-nieuws zaterdag 13 augustus: Aanhoudingen in Slochteren na achtervolging • Brand Zijldijk verwoest woning en loods

Brandweerlieden proberen de brand in het weiland te bedwingen
Brandweerlieden proberen de brand in het weiland te bedwingen © Noordernieuws
In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

21.40: Woning en loods in Zijldijk door brand verwoest

Een woning en een loods aan de Fivelweg in Zijldijk zijn zaterdagavond door brand verwoest. Bewoners van de woning konden op tijd in veiligheid worden gebracht, evenals meerdere paarden op het terrein. Lees hier verder.
De brand in Zijldijk is in de omgeving van veraf af te zien
De brand in Zijldijk is in de omgeving van veraf af te zien © Venema Media

16.00: Brand in weiland vlak bij Ter Apel

In een weiland aan de Oude Schuttingkanaal OZ bij Roswinkel, net over de provinciegrens bij Ter Apel, is zaterdagmiddag brand ontstaan. Meerdere brandweerkorpsen werden opgeroepen voor de brand, waar veel rook bij vrij kwam. Hoe de brand ontstaan is niet duidelijk.

15.00: Politie onderzoekt drie woninginbraken Marum

Tussen vrijdagmiddag 12 augustus en zaterdagochtend 13 augustus hebben drie woningeigenaren in de omgeving van de Zuiderbuuren, Wijmaheerd en De Ackeren in Marum ongewenst bezoek gehad. De politie vermoedt dat er 's nachts in de woningen is ingebroken, zo meldt de Politie Westerkwartier op haar Instagram-account. De politie verzoekt mensen, die mogelijk iets gezien of gehoord hebben, contact op te nemen.

11.40: Overlastgever met gebiedsverbod bedreigt agenten

Een man die in de binnenstad van Groningen voor overlast zorgde, is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden. Volgens de politie vertoonde hij vervelend gedrag naar andere mensen die aan het uitgaan waren. De man had al een gebiedsverbod en uitte bedreigingen tegen de agenten die hem aanhielden.

09.00: Onverzekerde auto leidt naar drugsvondst: twee aanhoudingen

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee inzittenden van een auto aangehouden. Dat gebeurde nadat de agenten de auto aan de Nulweg in Ter Apel in het oog kregen. Na controle van het kenteken bleek de wagen onverzekerd. Toen de politie achter de auto aanreed, bleek het bovendien aan de achterkant een ander kenteken te voeren.
Nadat de auto aan de kant was gezet, testte de bestuurder bij een speekseltest positief op amfetamine. In de wagen werden meerdere soorten drugs aangetroffen.

04.10: Beschonken fietser komt in de sloot terecht

Een 36-jarige man uit Haren is rond 04.10 uur in de nacht met de fiets in een sloot gereden, langs de Winschoterweg ter hoogte van Westerbroek. Volgens een woordvoerder van de politie was de man onder invloed van alcohol. Hij is door de brandweer uit het water gehaald en voor controle meegenomen door een ambulance.
Hulpdiensten op de plek waar de fietser de sloot in reed
Hulpdiensten op de plek waar de fietser de sloot in reed © 112 Groningen

02.45: Automobilist en inzittenden in Slochteren aangehouden na achtervolging

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een automobilist en twee inzittenden aangehouden in Slochteren. Dat gebeurde nadat de bestuurder ter hoogte van Appingedam een stopteken had gekregen vanwege het rijgedrag, maar juist het gaspedaal in trapte in plaats van stopte. 'Een lange achtervolging volgde met meerdere rondjes door diverse dorpen', aldus de Politie Midden-Groningen.
De politie houdt een automobilist en inzittenden aan na een achtervolging tot in Slochteren
De politie houdt een automobilist en inzittenden aan na een achtervolging tot in Slochteren © Politie Midden Groningen/Instagram
Uiteindelijk is het voertuig in Slochteren tot stoppen gedwongen, zo laat de politie weten. 'De bestuurder stapte snel uit, nadat deze in een voortuin tot stilstand was gekomen, echter de bus van de hondengeleider zette de bestuurder klem.' De bestuurder mocht een nacht in de cel doorbrengen. Er vielen geen gewonden. Wel raakte de auto van de verdachte beschadigd, evenals een tuinhek.

00.15: Auto belandt in de sloot

Een automobilist is kort na middernacht met de auto in de sloot beland. Dat gebeurde op de Pasop, ter hoogte van Midwolde, parallel aan snelweg A7. De wagen is door een berger afgevoerd.
De wagen die parallel aan de A7 naast de weg belandde
De wagen die parallel aan de A7 naast de weg belandde © Noordernieuws