Brand verwoest woning en loods in Zijldijk: 'Het was wel schrikken'

De brandweer bestrijdt de brand met onder meer een hoogwerker
De brandweer bestrijdt de brand met onder meer een hoogwerker © ProNews
Een woning en een loods aan de Fivelweg in Zijldijk zijn zaterdagavond door brand verwoest. Bewoners van de woning konden op tijd in veiligheid worden gebracht, evenals meerdere paarden op het terrein.
De brand werd rond 21.40 uur waargenomen en werd door de brandweer al snel opgeschaald naar 'zeer grote brand'. De brandweer was met onder meer een hoogwerker ter plaatse om de brand te bestrijden.
De vlammen torenden metershoog boven de loods uit, waardoor de brand in de omgeving van veraf te zien was. Van een afstand keken tientallen mensen toe hoe de brandweer de vlammen bluste.
Enkele brandweerlieden kijken van een afstand toe bij de brand in Zijldijk
Enkele brandweerlieden kijken van een afstand toe bij de brand in Zijldijk © Mario Miskovic/RTV Noord
De loods waarin de brand begon heeft een oppervlakte van ongeveer 1200 vierkante meter. 'Daarin stond alleen materieel opgeslagen', aldus een woordvoerder. De brandweer adviseert omwonenden ramen en deuren gesloten te houden in verband met de rook die vrijkomt.
Van het huis in niks meer over, blijkt overdag
Van het huis in niks meer over, blijkt overdag © Johan Wildeboer

Geschrokken

De bewoners zijn zelf met de schrik vrijgekomen, net als alle paarden. ‘Het was wel schrikken’, vertelt Gerda Bakker. Ze houdt haar hondje in haar armen, terwijl achter haar bijna niets meer over is van haar woonhuis en de schuur.
‘We hadden toevallig de paarden overdag binnen gezet en omdat het zou afkoelen, zouden ze ‘s avonds buiten staan', vertelt ze. Een geluk bij een ongeluk, want daardoor zijn de dieren ongedeerd gebleven. De woning en aangelegen schuur kunnen als verloren worden beschouwd.