112-nieuws zondag 14 augustus: Scootmobieler rijdt van talud • Motorrijder botst op auto • Bermbrandjes langs A7

Hulpverleners bij de geschrokken scootmobieler
Hulpverleners bij de geschrokken scootmobieler © Persbureau Groningen
In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

16:15: Politie haalt vechtende asielzoekers uit elkaar in Ter Apel

De politie moest eraan te pas komen om vechtende asielzoekers voor de poort van het aanmeldcentrum in Ter Apel uit elkaar te halen. Voor de hekken braken zondag aan het einde van de middag enkele opstootjes uit.
Vechtpartij voor de poort van het aanmeldcentrum
Vechtpartij voor de poort van het aanmeldcentrum © ANP

15.20: Lek in waterleiding Delfzijl zorgt voor natte taferelen

Op de Huibertplaat in Delfzijl is een waterleiding lek geraakt. Hierdoor komt het water naar boven en stroomt de straat op.
Door het lek zit een groot deel van de omliggende wijk zonder water. Hoeveel huishoudens dit precies zijn is nog onbekend. Een monteur van het waterbedrijf is inmiddels ter plaatse.
De monteur is in Delfzijl inmiddels ter plaatse
De monteur is in Delfzijl inmiddels ter plaatse © ProNews

14.40 Scootmobieler rijdt van talud in Ter Apel

Op de Poortweg in Ter Apel is een man in een scootmobiel pardoes van het talud gereden. Hij kwam vervolgens in de bosjes terecht. Wonder boven wonder bleef hij in zijn scootmobiel zitten en bleef ongedeerd.
De ambulance kwam ter plaatse om hem te controleren op letsel, maar hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Waardoor de scootmobiel met de man op de loop ging is niet duidelijk.

14.30: Motor botst achter op auto

Een motorrijder is op de Europaweg in Groningen achter op een auto gebotst en op de grond terechtgekomen. Er is een ambulance aanwezig. De politie leidt het verkeer dat de plek van het ongeval passeert in goede banen.
Hulpdiensten op de Europaweg in Groningen, waar een motor op een auto botste
Hulpdiensten op de Europaweg in Groningen, waar een motor op een auto botste © 112 Groningen

11.45: Brandweer rukt uit voor smeulend hooi langs A7

De brandweer is zondagochtend twee keer uitgerukt, vanwege smeulend hooi langs de A7, ter hoogte van Beerta. Het hooi is nat gespoten, om te voorkomen dat het opnieuw gaat smeulen. De politie had één rijstrook in de richting van Bad Nieuweschans afgesloten, om de brandweer ruim baan te geven.
De brandweer bij het smeulende hooi langs de A7
De brandweer bij het smeulende hooi langs de A7 © Noordernieuws

10.50: Wielrenner gewond bij val

Een wielrenner is gewond geraakt bij een ongeval in Lutjegast. Volgens een 112-fotograaf werd de man door een omstander op de weg gevonden, waarna de hulpdiensten gebeld werden. De man is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht.
De plek van het ongeval met de racefietser bij Lutjegast
De plek van het ongeval met de racefietser bij Lutjegast © Persbureau Meter