Melvin Twellaar stunt met goud bij EK roeien

Melvin Twellaar
Melvin Twellaar © Imago Sportfotodienst GmbH/ANP
Melvin Twellaar heeft op het slotnummer van de EK roeien in München verrassend het goud veroverd op de skiff. De Groninger versloeg de Griek Stefanos Ntouskos, de regerend olympisch kampioen, met een verschil van nog geen drie tienden van een seconde.
De Bulgaar Kristian Vasilev werd derde. Regerend wereldkampioen Oliver Zeidler uit Duitsland miste zelfs het podium.
Twellaar, lid van roeivereniging Aegir, maakte het Nederlandse succes op de skiff daarmee compleet nadat eerder Karolien Florijn bij de vrouwen ook het goud had gewonnen op dit individuele onderdeel.

Brons voor Clevering

De vrouwen acht, met Gyas-roeisters Marloes Oldenburg en Ymkje Clevering, veroverde brons. Roemenië won in een tijd van 6.26,38. De Britse vrouwen gaven iets meer dan 1,5 seconde toe. De Nederlandse boot kwam bijna 10 seconden na de Roemeense vrouwen over de finish.
De vrouwen acht bestaat uit roeisters die ook op andere onderdelen uitkomen. De Nederlandse vrouwen waren eerder dit jaar bij twee wereldbekerwedstrijden de beste.
De Nederlandse roeiselectie kwam daarmee uit op negen medailles: twee gouden, vier zilveren en drie bronzen. Over een maand zijn de WK in Tsjechië.