Lopend Vuur: Voor 10 miljoen moet FC Groningen Strand Larsen laten gaan

Strand Larsen tegen Ajax
Strand Larsen tegen Ajax © ANP
Het geduld van FC Groningen-spits Jørgen Strand Larsen begint op te raken. De 22-jarige Noor vindt dat de club in actie moet komen en hem zijn transfer gunnen.
'FC Groningen staat nergens voor open, dat is teleurstellend', zei Strand Larsen zondag na de 6-1 afstraffing tegen Ajax.

'Teleurgesteld'

Zo zou een bod van het Engelse Middlesbrough van meer dan tien miljoen euro zijn afgewezen en ook Italiaanse clubs hebben interesse getoond. ‘We spelen geen Champions League, niet voor de top-5. Dus vroeg of laat wil je de stap maken. Het is niet dat ik hier niet graag ben, maar ik denk wel aan mijn toekomst', aldus Strand Larsen voor de camera van ESPN. 'Voor nu ben ik teleurgesteld in de club. Ik verdien het om te gaan voor zulke aanbiedingen.'

Contract tot 2024

Voorlopig werkt FC Groningen niet mee en lijkt het erop dat het Strand Larsen aan zijn contract houdt. Dat loopt tot medio 2024, met de optie voor nog een seizoen.
Maar kan de club biedingen van tien miljoen euro en meer blijven weigeren voor een speler die het in 2020 voor iets meer dan een miljoen euro uit Noorwegen haalde?
De stelling in ons Lopend Vuur:

Praat mee

Geef je mening over ons Lopend Vuur. Dat kan via de Facebookpagina van Radio Noord.
=AZWyc3F_RSlh1XTdP-T2uO89e9pnYq4rNfLA1YH3TL-KdG7rgb0WroVRd30k9JMeYe7L9b-HMceyheWg_QDvquoS-h9z8DMZmEkbxPca7pdK4V3dyjPHNHVGLIQaepHk7Vzc3GEnQ2wMRZXpWWeG8CGpqdPHruHjCygzTITDcNZLctVhqmpGJU_4Ao4GzQJ3ElE&__tn__=%2CO%2CP-R]

Westerlingen welkom

'Westerlingen die hier willen wonen zijn welkom' was ons laatste Lopend Vuur van vorige week. Daar was ruim 64 procent van de stemmers het mee oneens. Bijna 36 procent verwelkomt mensen uit het westen. In totaal brachten 6.198 mensen hun stem uit.