Huwelijk Groningse Janneke 'ingezegend' door Feyenoord-trainer Arne Slot

Het bruidspaar en Feyenoord-trainer Arne Slot
Het bruidspaar en Feyenoord-trainer Arne Slot © Gert-Jan Kooreman
Toen Janneke Dik vorige week vrijdag in het huwelijk trad met haar grote liefde Gert-Jan Kooreman, wist ze het al: 'Dit gaat een prachtige dag worden'. De dag kreeg extra glans toen ze Feyenoord-trainer Arne Slot bij toeval tegenkwamen. De ontmoeting werd vastgelegd met een foto, die een dag later viral ging op social media.
De 51-jarige Janneke groeide op in Nieuwe Pekela en verhuisde begin jaren negentig naar Den Haag, waar ze Gert-Jan ontmoette. 'Een rasechte Rotterdammer', lacht Janneke. Afgelopen vrijdag was het exact twaalf jaar geleden dat ze hun eerste date hadden. 'Mij werd al heel snel duidelijk dat hij een echte voetbalfan was. Of beter gezegd: een echte Feyenoorder. Een maand na die date nam hij mij mee naar de klassieker in De Kuip tussen Feyenoord en Ajax. Meteen een leuke relatietest.'
Janneke (met poncho) en Gert-Jan (met muts) gaan los na de zege van Feyenoord op Ajax in 2019 (6-2)
Janneke (met poncho) en Gert-Jan (met muts) gaan los na de zege van Feyenoord op Ajax in 2019 (6-2) © ANP

'Stille overtuigingskracht'

Zelf had ze niet enorm veel met voetbal. 'Ja, mijn vader keek vroeger altijd naar Studio Sport en dan keek je mee. Ook keek ik wel eens bij wedstrijden van mijn broer, die bij PJC voetbalde. Als Noorderling krijg je ook snel sympathie voor BV Veendam en FC Groningen, maar dat was het ook wel.' De mate waarin voetbal voor verbinding zorgt, ondervond ze pas echt toen ze Gert-Jan leerde kennen.
Als FC Groningen en Feyenoord tegen elkaar spelen, steun ik de club die de punten het best kan gebruiken
Janneke Kooreman-Dik
Hij besmette haar met de liefde voor de Stadionclub. 'Feyenoord heeft een soort stille overtuigingskracht', omschrijft ze. 'Het is net als met een griepje: het is er ineens. Het Feyenoord-virus treft je en gaat nooit meer weg.' Het zorgde er mede voor dat Janneke zich helemaal thuis voelt in Rotterdam, waar zij en Gert-Jan sinds begin dit jaar wonen. Gert-Jan wilde zo graag aan Janneke duidelijk maken dat hij van haar houdt, dat hij haar ten huwelijk vroeg. 'Ik dacht eerst dat-ie een grapje maakte, maar toen hij bloedserieus bleek, zei ik natuurlijk ja!'
Janneke en Gert-Jan voor De Kuip
Janneke en Gert-Jan voor De Kuip © Jim Breeman

Selfie

Vrijdag was de grote dag en uiteraard mochten naast het moment suprême op het stadhuis, geen foto's ontbreken van de plek waar het stel de afgelopen jaren dichter naar elkaar toegroeide: De Kuip.
'Daar gingen we per tram naartoe', blikt Janneke terug. 'Toen de fotograaf wat foto's van ons in en bij het stadion had geschoten, kwamen we in het Maasgebouw ineens Arne Slot tegen. Gert-Jan bedacht zich niet en maakte een selfie van ons drieën. Zowel een grappig als een bijzonder moment, zoiets verwacht je niet', lacht ze.
Toen de foto met de Feyenoord-trainer een dag later werd gedeeld op social media, stroomden de reacties binnen. 'Vooral vanuit ons vaste supportersvak, waar Gert-Jan bekendstaat als 'die rooie van Vak X'', lacht ze. 'Mede door die spontane foto met Arne is het een trouwdag geworden om nooit meer te vergeten.'
Dat Feyenoord tegenwoordig een prominente rol in het leven van Janneke en Gert-Jan inneemt, wil overigens niet zeggen dat ze haar roots helemaal verloochent. 'Als FC Groningen en Feyenoord tegen elkaar spelen, steun ik de club die de punten het best kan gebruiken', besluit ze met een knipoog.