Rondje Groningen: Drukte! Grease draait in Stad!

Drukte! Grease lightning!
Drukte! Grease lightning! © De Fotodoos/Beeldbank Groningen
Heus waar, er is wel degelijk een sputter regen gevallen vandaag. Lijkt het - althans. En zo zijn er meer kaolo onzekerheidjes in deze Rondje Groningen.
Dit artikel kan langer laden door alle sociale mediaberichten. Zie je geen berichten? Ga in de app naar Meer --> Instellingen --> Privacy --> Alles accepteren.

1) Betrapt!

Het was dus echt zo.

2) Free the nipple?

In Stad is het geen onbekend fenomeen meer.

3) Drukte voor Grease

Een wachtrij voor de bioscoop aan het Hereplein voor de film die zoveel harten zal doen smelten. Voor veel mensen was het de eerste bioscoopfilm die ze zagen of herinnerden, getuige de vele leuke reacties.

4) Wauw, wat is het schoon

Het valt Deirdre op hoe brandschoon de Grote Markt is, de ochtend na de KEI-week opening.

5) De vlag en het verbod

Gronings Partij voor de Dieren-raadslid Wesley ziet er meer in dan een goede Suske & Wiske-titel.

6) Kaolo?

Ook wij moesten het even opzoeken. Strikt gezien betekent kaolo 'poepgat' en dus 'anus', maar je kan het interpreteren als 'bar' of 'raar'. Dan nog is deze toepassing van dit inmiddels veelvoorkomende taalgebruik best creatief.

7) Auto? Bakfiets!

Klusjesman Harm-Jan Tel heeft met zijn bakfiets nooit hinder van het verkeer, schrijft Groningen Bereikbaar. Dan hoeft ie vast nooit de Verlengde Hereweg ter hoogte van de Ring Zuid over te steken.

8) Op weg naar Afrika

Nog een paar daagjes...

9) Mystery box

Wij snappen wel dat Noah uit Manchester zijn geluk elders zoekt. FC Groningen staat in elk geval een stukje hoger op de ranglijst dan die rooien uit zijn thuisstad.

10) Ken jij het?

Stadjer Jirke wel.
Rondje Groningen is er elke doordeweekse dag om 21.00 uur. Tot morgen, moi!