Van Klinken grijpt net naast medailles bij discuswerpen op EK

Jorinde van Klinken in actie tijdens de finale van het discuswerpen
Jorinde van Klinken in actie tijdens de finale van het discuswerpen © ANP
Jorinde van Klinken is er bij de Europese kampioenschappen atletiek in München niet in geslaagd haar bronzen plak bij het kogelstoten een vervolg te geven. Bij het discuswerpen, het onderdeel waarop ze vooral werd verwacht, eindigde de 22-jarige atlete van Groningen Atletiek als vierde.
Van Klinken, die de afgelopen jaren in de Verenigde Staten woonde, behaalde zo dezelfde eindklassering als bij de WK vorige maand in Eugene. Daar werd ze gehinderd door buikpijn.

Goud voor Perkovic

Het goud was voor topfavoriete Sandra Perkovic. De Kroatische tweevoudig olympisch kampioene kwam bij haar beste poging tot een afstand van 67,95 meter. De Duitse Kristin Pudenz zat in de buurt (67,87) en pakte het zilver. Het brons ging naar haar landgenote Claudine Vita in 65,20. Van Klinken bleef steken op 64,43.
Van Klinken, die een persoonlijk record heeft van 70,22 meter, verraste maandag met een bronzen medaille bij het kogelstoten. Daar won landgenote Jessica Schilder het goud.

'Ik kan stukken verder werpen'

'Een medaille bij het discuswerpen zal nog even moeten wachten', zei Van Klinken teleurgesteld bij de NOS. 'Er had veel meer ingezeten, ik was hier zeker meer kandidaat dan bij de kogel. Ik weet dat ik stukken verder kan werpen en had kunnen meedoen om een medaille.'