112-nieuws woensdag 17 augustus: Grote brand in Leek • Botsing tussen auto en trekker • Veel meldingen van wateroverlast door regen

Brandweerlieden bekijken de situatie
Brandweerlieden bekijken de situatie © Noordernieuws
In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in Groningen. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
In dit blog lees je de nieuwste update bovenaan.

18.51: Veel meldingen van wateroverlast

Het KNMI heeft voor het noordoosten van het land code geel uitgegeven in verband met onweersbuien. Behalve voor Groningen geldt de waarschuwing ook voor Drenthe, Friesland, Flevoland en Overijssel. Op sommige plekken komen onweersbuien voor.
Lokaal is ook hagel mogelijk en zeer lokaal kan veel neerslag ook voor overlast zorgen. De waarschuwing is tot 22.00 uur van kracht. Verkeer en buitenactiviteiten kunnen last hebben van de weersomstandigheden.
Bij de Meldkamer Noord-Nederland komen veel meldingen van wateroverlast binnen. De brandweer verzoekt om alleen bij levensbedreigende situaties 112 te bellen.

17.40: Botsing tussen auto en trekker in Lauwerzijl

Aan de Stadsweg in Lauwerzijl zijn een auto en een trekker met elkaar in botsing gekomen. De bestuurder van de auto is na controle overgebracht naar het ziekenhuis.
Beide voertuigen raakten beschadigd. Politie, brandweer en ambulance waren snel ter plaatse. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is niet bekend.

15:30 Politie zoekt verdachten mishandeling in Gronings café en deelt beelden

De politie is op zoek naar twee mannen die verdacht worden van mishandeling. De mishandelingen hebben in maart van dit jaar plaatsgevonden in een horecagelegenheid op de Grote Markt in Stad.
Mensen die meer informatie hebben kunnen contact opnemen met de opsporingstiplijn van de politie op telefoonnummer 0800 60 70. Anoniem is de politie bereikbaar via Meld Misdaad Anoniem op 0800 60 70.

14.30: Doorrijder op noordelijke ringweg

Op de noordelijke ringweg zijn twee auto's in botsing gekomen. Eén van de twee is hierna doorgereden. De andere wagen is door een bergingsbedrijf van de weg gehaald. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

13.25: EOD maakt Tweede Wereldoorlog-bom onschadelijk

De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft woensdag een explosief, dat vrijdag door een boer was ontdekt op zijn land, onschadelijk gemaakt. Een explosievenexpert herkende het projectiel als een bom uit de Tweede Wereldoorlog, zo laat de Politie Midden-Groningen weten op haar instagram-account. Op een weiland is het explosief tot ontploffing gebracht.

8.30 Auto in sloot in dichte mist

In dichte mist is woensdagmorgen in buurtschap Kruiselwerk bij Nieuwe Pekela in alle vroegte een auto in de sloot beland. De bestuurder heeft vermoedelijk door het slechte zicht de bocht gemist. De automobilist, die ongedeerd bleef kon zichzelf in veiligheid brengen.

8.00 Auto brandt uit in oosterparkwijk

Aan de Oliemuldersweg in de Oosterparkwijk in Groningen is dinsdagnacht een auto uitgebrand. De oorzaak van de brand is niet bekend. De auto mag als verloren worden beschouwd.
De schade door de brand is enorm
De schade door de brand is enorm © RTV Noord

4.15: Zeer grote brand bij recyclingbedrijf Leek

Bij een recyclingbedrijf in Leek is woensdagochtend een zeer grote brand uitgebroken. De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse. Lees hier het volledige artikel.
De brand is volledig uitslaand
De brand is volledig uitslaand © Persbureau Meter