Rechter legt kapper Botros straatverbod op

GRONINGEN - Kapper Botros mag zich de komende tijd niet meer vertonen bij zijn zaak in de Gelkingestraat en bij het kantoor van woningstichting Lefier in Groningen. Dat heeft de rechter vrijdag bepaald in een kortgeding, dat was aangespannen door de stichting Wonen Boven Winkels.
De kapper heeft al jaren een conflict met de stichting, waarvan hij een pand aan de Gelkingestraat huurde. Donderdagmiddag liep de situatie helemaal uit de hand, nadat de kapper te horen had gekregen dat hij uit het pand zou worden gezet.
Botros dreigde zichzelf en anderen iets aan te doen, waarna de politie de Gelkingestraat afsloot. Pas uren later kon de kapper worden overgehaald het pand te verlaten. Sindsdien zit hij vast in het cellencomplex van de Regiopolitie Groningen en daar vond vrijdagmiddag ook het kortgeding plaats.
Behalve het straatverbod mag Botros ook geen contact opnemen met Wonen Boven Winkels, Lefier en de gemeente Groningen. Zoals het nu naar uitziet zal de kapperszaak op korte termijn worden ontruimd.