Jørgen Strand Larsen genomineerd als Talent van het Jaar

Strand Larsen (rechts) in het duel met Ajax
Strand Larsen (rechts) in het duel met Ajax © Peter Lous/Orange Pictures
Aanvaller Jørgen Strand Larsen van FC Groningen is genomineerd voor de titel Talent van het Jaar van het eredivisieseizoen 2021-2022.
De 22-jarige goalgetter van FC Groningen is genomineerd vanwege zijn goede prestaties in het vorige seizoen. De Noor droeg enige tijd de aanvoerdersband en werd topscorer van de Trots van het Noorden met veertien doelpunten.

Andere genomineerden

Naast Strand Larsen zijn ook Orkun Kökcü (Feyenoord, Jurriën Timber (Ajax) en Loïs Openda (vorig seizoen Vitesse, nu RC Lens) genomineerd.

Strand Larsen aast op vertrek

Strand Larsen scoorde dit seizoen het tweede doelpunt in de wedstrijd tegen FC Volendam (2-2) en gaf de assist op de gelijkmaker afgelopen zondag tegen Ajax. Zelf aast de spits nog altijd op een vertrek bij FC Groningen, maar tot dusver wil technisch directeur Mark-Jan Fledderus nog niet meewerken aan een overgang naar Engeland of Italië.

Bekendmaking op 30 augustus

De verkiezing wordt georganiseerd door ESPN en de uitslag wordt dinsdag 30 augustus bekendgemaakt bij de uitreiking van de Eredivisie Awards in DeFrabrique in Utrecht.